De Scootmobielclub Aalten werkt samen met Sportpark Zuid. Foto: PR
De Scootmobielclub Aalten werkt samen met Sportpark Zuid. Foto: PR Foto:

Drive-in-bioscoop voor scootmobiels

AALTEN - Op vrijdagmiddag 16 februari zal de kantine van voetbalvereniging AD '69 op sportpark zuid omgetoverd worden tot een heuse drive-in-bioscoop. De Scootmobielclub Aalten zal hier een gezellige filmmiddag houden. De leden van de scootmobielclub kunnen linea recta de kantine binnen rijden en vanaf hun eigen stoel het bioscoopgevoel ervaren. Dit is de eerste keer dat deze club met Sportpark Zuid de handen ineenslaat met de insteek om in de toekomst vaker samen te werken. De film 'Oud Aalten' zal deze middag, onder het genot van koffie en wat lekkers, vertoond worden. De organisatie ligt in handen van Talentverbinder Richard Jongetjes in samenwerking met Figulus welzijn en Zorgcombinatie Marga Klompé. Om 14.00 uur vertrekken de scootleden vanaf de Ahof, de film start op locatie om 14.30 uur. Ouderen, met een scootmobiel, die ook de middag willen meemaken of zelfs lid willen worden van de leukste club van Aalten kunnen zich melden bij Anneke Visser( Figulus welzijn), tel. 0543 47 39 93 of 06 20 49 44 29.


Open dag Magnoliacentrum

AALTEN - Na een jaar leegstand is de voormalige Aladonschool in Aalten omgedoopt tot Magnoliacentrum. Sinds de ingebruikname van het Magnoliacentrum is de samenwerking tussen Figulus Welzijn en de werkgroep ontmoeten en integratie, voortkomend uit Hulp voor vluchtelingen Aalten, sterk geïntensiveerd. Binnen het Magnoliacentrum zijn reeds een aantal ontmoetingsactiviteiten actief vanuit Ontmoeten en Integratie. Daarnaast is ook het vluchtelingenwerk van Figulus Welzijn bij het Magnoliacentrum gehuisvest. iedereen wordt uitgenodigd om tijdens het open huis op zaterdag 10 februari tussen 10.30 en 12.30 een kijkje te komen nemen en kennis te maken met deze groepen en zeker ook met activiteiten die daar plaats hebben. Daarbij kan men denken aan de inburgeringstrajecten voor statushouders, vrijwilligers vanuit de taalmaatjes, de kledingruil van Mooi voor Nop en de studio van RTV Achterhoek. Het centrum wordt officieel door de wethouders Henk Rijks en Henk Wiltink geopend. Voor internationale hapjes wordt gezorgd. Het Magnoliacentrum bevind zich aan het Magnoliaplein 11 te Aalten.


Mantelzorgcafé Aalten en Dinxperlo

AALTEN/DINXPERLO - Op dinsdagochtend 13 februari is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten, van 10.30 tot 12.00 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden.
Iedere maand kunnen mantelzorgers terecht bij het Mantelzorgcafé. Op dinsdagochtend 13 februari, 10 april, 5 juni, 18 september en 20 november bij 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten van 10.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag 8 maart, 3 mei, 2 augustus, 11 oktober en 13 december bij Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.

www.vithulpbijmantelzorg.nl