Vrienden van Grachthuys Live in Bredevoort

BREDEVOORT - Op zaterdag 3 maart vindt in Bredevoort de tweede editie van Vrienden van ’t Grachthuys Live plaats. Het concept is gelijk aan dat van de eerste editie, twee jaar geleden: Bredevoortse muzikanten maken muziek voor iedereen die maar wil komen kijken. Er hebben zich al weer heel wat solisten, gelegenheidsformaties en bestaande bands of verenigingen opgegeven.

Er wordt harp- en cellomuziek ten gehore gebracht, DeMB is natuurlijk van de partij, een koor, een solozanger, enkele bands en er is een dj. Maar ook zal er nog Afrikaanse muziek klinken in de zaal van het Grachthuys. Kortom variatie genoeg op deze avond. Er zullen verschillende podia worden ingericht voor de diverse optredens.

De vorige editie was al snel uitverkocht. Dit jaar mogen er gelukkig wat meer kaarten worden verkocht. Tickets zijn te koop bij ’t Grachthuys, bij de kassa van de Spar in Bredevoort en online te bestellen door te mailen naar ticket.khbredevoort@gmail.com.
Op 3 maart gaat de zaal om 19.30 al open gaan, want gezien het drukke programma is de start al om 20.00 uur.


Winst Aladna/De Issel

AALTEN - Aladna/De Issel heeft de thuiswedstrijd tegen Ekca gewonnen. Het eerste kwartier speelde Aladna/De Issel goed korfbal en werden mooie aanvallen opgezet. De ploeg nam in dat eerste kwartier ook afstand van de tegenstander uit Arnhem door een 5-0 voorsprong te nemen. Daarna werd Aladna/De Issel slordig en het maken van doelpunten lukte ook niet meer. Ekca kwam in de laatste tien minuten voor rust langzaam dichterbij en van de ruime voorsprong was bij de rust weinig meer over, 5-4. Aladna/De Issel begon beter aan de tweede helft en kwam op een 7-4 voorsprong. Deze voorsprong werd gedurende het restant van de wedstrijd niet meer weggegeven en uiteindelijk won Aladna/De Issel met 11-8. De ploeg blijft door deze overwinning meedoen om de bovenste plaatsten in de competitie waar een aantal teams op slechts een paar punten verschil van elkaar staan.


35000 blinden kunnen weer zien

OOST GELRE - De meeste mensen hebben nog wel overgebleven geld van vakantiereizen in huis rondslingeren, waar men niets meer mee doet. Dit geld kan gebruikt worden voor operaties voor blinden in derdewereldlanden.

In 2017 heeft deze landelijke Lions inzamelactie 7300 blinden weer laten zien. Vanaf de start van de actie zijn dat 35000 oogoperaties in derdewereldlanden geweest. Lionsclub Oost-Achterhoek heeft nu ook, in samenwerking met Albert Heijn, oud en vreemd geld inzamelpunten ingericht. Iedereen wordt gevraagd zijn overgebleven munten en briefgeld hierin te deponeren. Deze inzamelzuilen staan bij AH Groenlo, AH Lichtenvoorde, AH Aalten, AH Winterswijk.

Oud geld, dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaar verkocht. Nog geldige valuta worden via het Lions netwerk omgezet in euro's. Verdere informatie op www.vreemdenoudgeld.nl.


Joost en Martijn met Kwinkslag in Lintelo

LINTELO - Op zaterdag 17 maart om 20.00 uur is er in het Kulturhus Lintelo de theatervoorstelling Kwinkslag.

Joost en Martijn hebben al tien jaar ervaring als 'buutreedners' in het carnaval. Vorig jaar ware ze de grote verrassing in de theatershow 'Riesewijk en Co'. Nu durven ze op eigen benen te staan. Snelle dialogen, korte zinnetjes, gortdroge antwoorden en gegoochel met woorden zijn kenmerkend voor de Finkeriaanse humor van Achterhoekse bodem. In de dialogen gaat het vrijwel altijd om lief, leed, verdriet, domme pech en mislukkingen uit het dagelijkse leven van Joost en Martijn. Maar de heren blijven er stoïcijns onder.
Kaarten zijn in de voorverkoop 15 euro en aan de zaal 17,50 euro. Voorverkoop van maandag tot zaterdag vanaf 19.00 uur in het Grand Café van het Kulturhus Lintelo. Of reserveren via info@kulturhuslintelo.nl. Zaal open om 19.30, de voorstelling begint om 20.00 uur.


Workshop betonlook

LINTELO - Op donderdag 22 februari is er een workshop betonlook in het Kulturhus Lintelo.

Op deze avond bewerkt men twee (wijn-)flessen, maar men kan ook een eigen fles, bord, vaas of pot meenemen. Workshopleider is Geralien Hoftijzer. De workshop is van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten 22,50 euro inclusief twee flessen, koffie/ thee en iets lekkers. Opgeven voor 17 februari op info@kulturhuslintelo.nl.