De Hofnar-Bovo HS1 maatje te groot voor buurman Favorita

AALTEN - De mannen van De Hofnar-Bovo hebben afgelopen zaterdag buurman Favorita uit Dinxperlo met 3-1 verslagen en daarmee de koppositie in de Derde Divisie A verstevigd. Met 19-25, 25-17, 21-25 en 22-25 waren de Aaltense mannen duidelijk een maat te groot voor de nummer twee van de ranglijst. De gemeentederby werd zo voor de tweede keer dit seizoen gewonnen door de Aaltenaren.

In de openingsset liet De Hofnar-Bovo al snel zien dat het zich wilde revancheren voor de verloren wedstrijd van vorig seizoen. Met effectief volleybal en een goed defensief werk aan Aaltense kant werd gemakkelijk afstand genomen van de thuisploeg. De toeschouwers op de goedgevulde tribunes lieten zich goed horen waardoor de wedstrijd zowel in als naast het veld een echte derby was. Zonder veel problemen speelde De Hofnar-Bovo zich naar de eerste setwinst. Met 19-25 werd dan ook de 0-1 voorsprong voor de Aaltenaren op het scorebord genoteerd. In de tweede set leek De Hofnar-Bovo het sterke spel uit de eerste set niet vast te kunnen houden en liet het Favorita meer in haar spel komen. Gedurende de hele set keek De Hofnar-Bovo tegen een ruime achterstand aan en Favorita trok de setstand gelijk met 25-17. Vanaf de derde set leek Favorita haar kruit te hebben verschoten en kon De Hofnar-Bovo zijn eigen spel weer spelen. Hoewel Favorita nog bleef spelen voor wat het waard was werd het nooit echt spannend meer. Nadat de derde set met 21-25 werd gewonnen, liep de Aaltense formatie onder leiding van Slotboom en Vet in de vierde set al snel uit naar een ruime voorsprong en kon het vrijuit gaan spelen. Het laatste punt van de wedstrijd werd in stijl gescoord door libero Ter Haar waardoor met 22-25 de dertiende overwinning van het seizoen binnen was voor De Hofnar-Bovo.

De Aaltenaren staan met 58 punten uit 13 wedstrijden nu ruim aan kop met een wedstrijd minder de nummer twee. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op donderdag 8 februari. Om 20.15 uur speelt De Hofnar—Bovo dan in Barneveld tegen SSS. (De wedstrijd van 3 februari aanstaande tegen Hevo zal worden verplaatst wegens een spelerstekort bij tegenstander uit Heino.)