Bredevoort verliest bij Lochuizen

BREDEVOORT - Na een aantal moeizame oefenwedstrijden stond voor Bredevoort de uitwedstrijd tegen Lochuizen op het programma. De verwachting dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, kwam uit: Er werd met 4-1 verloren.

De eerste helft was vooral voor Bredevoort, dat probeerde te voetballen en een klein aantal kansen creëerde. Na 43 minuten was het een speler van Lochuizen die op goal schoot, deze bal werd getoucheerd door een verdediger van Bredevoort waardoor de bal in het goal terecht kwam. Een ongelukkig en pijnlijk moment. Lang kon Lochuizen niet genieten van de voorsprong want een minuut later lag de bal er aan de andere kant ook in. Ramon ten Have legde via de keeper de bal op het hoofd van Harm Visser die de bal binnen kopte. Harm raakte bij dit doelpunt gewond maar kon wel verder spelen.
De tweede helft was er niet één om over naar huis te schrijven. Beide teams waren onrustig en slordig aan de bal. Bredevoort besloot meer druk naar voren te zetten om meer kansen te creëren maar dit lukte niet echt. In de 60ste minuut was het Lochuizen dat na een lange bal wist te scoren. In de 90ste minuut was het wederom raak. Een speler van Lochuizen slalomde langs meerdere Bredevoort-spelers en schoot goed binnen. Een goede actie, maar hij had nooit langs meerdere spelers mogen komen op dat punt in de wedstrijd. Een minuut of twee later lag ook de 4-1 erin.
Al met al een erg slecht resultaat voor Bredevoort. Wederom werden er te weinig kansen gecreëerd en werden de doelpunten te makkelijk weggeven.

Nederlaag voor Aladna/De Issel

AALTEN - Aladna begon compleet aan de wedstrijd tegen Melynas, maar moest al na drie minuten incompleet verder door een blessure. Melynas was, net als altijd, goed op schot en kwam in de beginfase op voorsprong. Het driemansvak speelde een puike wedstrijd en wist het de tegenstander vaak lastig te maken. Het kostte veel energie, maar Aladna wist in de tweede helft toch tot twee doelpunten verschil te naderen. Uiteindelijk trok Melynas aan het langste eind en won de wedstrijd met 14-9. Aladna blijft hierdoor, met een wedstrijd minder, nog wel op de eerste plaats, maar de concurrentie nadert. Het is dus zaak de komende weken orde op zaken te stellen. De volgende wedstrijd is tegen de nummer 2: Ekca uit Arnhem.

In deze wedstrijd scoorde Peter van Berkel drie keer, Carieke Kuiperij, Dianne Heezen en Frank ten Have scoorden elk twee keer.

AD '69 verkoopt krentenbollen

AALTEN - Voetbalvereniging AD '69 houdt op zaterdag 10 februari de krentenbAllenactie. De jeugdleden gaan op deze dag langs de deuren om krentenbollen te verkopen. De opbrengst is voor de clubkas.

Zeven medailles voor Prinses Margriet

BREDEVOORT - Op zaterdag 20 januari vond de eerste wedstrijd plaats voor de 6e divisie turnen dames in Winterswijk. Voor de instap D3 van Prinses Margriet was dit de allereerste selectiewedstrijd ooit.

Danique heeft 52.925 punten weten te behalen en eindige op een vijfde plaats. Linn wist met 56.250 punten zelfs meteen een gouden medaille mee naar huis te nemen. Helaas was Marin ziek; zij heeft niet mee kunnen turnen bij de instappers.

Bij de pupil 1 D3 wist Quinty haar zenuwen goed te bedwingen en eindigde met 49.175 punten op het podium, op de derde plek. Bij de pupillen wist Diede met 49.600 op een vijfde plaats te eindigen en Jytte met 49.650 punten op een vierde plaats. Met 54.100 punten kwam Sofie ook op het schavot, en zelfs op het hoogste treetje. Gedurende de prijsuitreiking bleek er een fout gemaakt te zijn. In eerste instantie stond Jytte op plek drie en Diede op vier. Achteraf is de telling aangepast waardoor alle dames een plek zijn opgeschoven.

Bij de jeugd heeft Sarah een achtste plaats behaald met 45.100 punten en Lisa met 47.200 punten een zesde plaats. Binnen diezelfde categorie haalde Lyan een derde plaats met 49.300 punten en Aranka stond naast haar op nummer 1 met 50.800 punten.

In de andere baan wist Ymke met een mooie vrije oefening 41.100 punten binnen te slepen. Dit was goed voor de gouden plak. Maud heeft een versnelde wedstrijd geturnd, tussendoor gevolleybald en vervolgens stond ze weer klaar voor de prijsuitreiking. Met 39.150 punten wist ook zij een prachtige gouden medaille in de wacht te slepen.