Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Keijenburgse Boys. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Keijenburgse Boys. Foto: PR Foto:

AD'69 begint seizoenshervatting groots met 6-1 winst

AALTEN - Voor eigen publiek trad AD'69 aan tegen Keijenburgse Boys met als insteek winst na 90 minuten. Met iets anders kon AD'69 niet tevreden zijn. De tegenstander stond voor de wedstrijd nog één punt voor op AD'69 en bevond zich in de veilige zone en die plek ambieert AD'69. Met een 6-1 overwinning is dat uitstekend gelukt.

AD'69 was ijzersterk aan het seizoen begonnen maar langzaam naar de onderste regionen gezakt met verlies tegen FC Trias in de laatste wedstrijd voor de winterstop. AD'69 zal het de rest van dit seizoen zonder Tom Elferink moeten doen die aanstaande dinsdag onder het mes gaat.
Kort na de aftrap moest AD'69 al wisselen omdat Sven Breukelaar met een rugblessure uitviel. Tom te Brinke zou verving hem in de elfde minuut. Echter was toen de 1-0 al gevallen, na een cornerbal van Sjoerd Scholten werd de bal ongelukkig geraakt door een Keijenborgse verdediger en hierdoor verdween richting de doellijn waarbij de scheidsrechter vond dat deze de doellijn had gepasseerd. Hij was echter de enige die dat vond. De assistent scheidsrechter aan Keijenborgse zijde protesteerde dusdanig heftig dat hij vervangen moest worden. Dit duurde maar liefst 5 minuten en dus lag het spel lange tijd stil. De scheids voelde kennelijk dat hij een foute beslissing had genomen. Hij probeerde zijn fout te compenseren door erg vaak in te stemmen met het vlaggedrag van de nieuwe assistent-scheidsrechter waardoor meerdere aanvallen - onterecht - voor buitenspel werden afgevlagd en dus afgefloten. Gelukkig werd in de 22ste minuut een keer niet gevlagd waardoor Djayen Baboe op aangeven van Tim Bennink de 2-0 wist te scoren. Tot dit moment had Keijenborg geen enkel moment voor gevaar kunnen zorgen. De ploeg maakte de aansluitende 2-1 toen een aanvaller in de 39ste minuut wel heel gemakkelijk naar de grond ging in het 16-metergebied. Penalty; 2-1. Hierdoor kreeg Keijenborg weer geloof in eigen kunnen en juist in deze fase speelde AD'69 wat minder. Keijenborg kreeg zelfs een overwicht in het veld maar wist dit niet om te zetten in nog een treffer. Na de rust trad AD'69 weer aan met beter spel en al snel had AD'69 weer het initiatief. In de 50ste minuut werd na een cornerbal van Sjoerd Scholten de bal weggetikt met de hand, de scheidsrechter zag het maar vond een penalty een te zwaar middel en liet doorspelen. Vier minuten later wist Dylan Bauhuis de verlossende 3-1 te scoren na aangeven van Tim Bennink. In de 75ste minuut moest Djayen Baboe gewisseld worden met een lichte hamstringblessure waardoor Recep Kaya in het veld kwam. Een tweede tegenvaller voor trainer Arno Heersink toen ook Michiel Ebbers met een identieke blessure het veld moest verlaten waardoor Luuk Heijink zijn kans kreeg en uitstekend voor de dag kwam. Dat Dylan Bauhuis vandaag op dreef was bleek wel toen hij en de 4-1 en de 5-1 wist te scoren binnen vijf minuten waardoor AD'69 met nog tien minuten te spelen veilig was. Het genadeschot kwam van de voet van Recep Kaya die eenmaal alleen voor de keeper de bal beheerst tussen de benen van de keeper door schoot, waardoor de eindstand 6-1 werd.
AD'69 wist eindelijk weer voor eigen publiek te overtuigen, speelde verdedigend erg sterk en heeft geen enkele kans weggegeven. Zaak is nu wedstrijd voor wedstrijd daar de punten te halen waar het mogelijk is, mogelijk zou dat tegen SC Rheden kunnen zijn waar AD'69 volgend weekend op bezoek gaat.