Wietse Kämink (nummer 11) tracht een aanval voor AZSV op te zetten. Foto: Andre Wamelink Foto:

Zwak AZSV verliest met grote cijfers

AALTEN - De eerste wedstrijd in 2018 is voor AZSV bijzonder teleurstellend verlopen. In de uitwedstrijd tegen het bepaald niet hoog-genoteerde Zuidvogels werd in Huizen een grote 4-0 nederlaag geleden.

AZSV maakt dit seizoen weinig doelpunten, maar gelukkig staat daartegenover dat er ook bijzonder weinig tegendoelpunten worden geïncasseerd. Dat laatste zou deze middag anders zijn. Toen de rood-witten na vijf minuten spelen al met 2-0 achterstonden was het voor de meegereisde supporters al wel duidelijk dat het bijzonder moeilijk zou worden om de punten mee te nemen uit het Gooi.

Zoals gezegd, het begin was desastreus en allesbepalend. Er was amper een minuut gespeeld toen een simpele combinatie door het centrum Danny Roozendaal alleen voor keeper Matthijs Ebbers bracht. Zijn schot trof via de binnenkant van de paal doel, 1-0. AZSV, dat speelde zonder de geblesseerde spitsen Joost Rasing en Rik van der Eerden, probeerde meteen te repareren en ging in de aanval. In de vijfde minuut werkte de Zuidvogels de bal weg uit de verdediging. De lange bal werd door de AZSV-achterhoede verkeerd beoordeeld en Danny Roozendaal kon opnieuw profiteren, 2-0.

Zuidvogels liet AZSV vervolgens rustig komen en zag dat AZSV aanvallend onmachtig was. Er viel geen enkele kans te noteren en het moest vlak voor rust de volgende tegentreffer incasseren. Een voorzet van links werd door Danny Roozendaal ineens op de pantoffel genomen. Via het lichaam van Bram Rensing vloog de bal in het doel, 3-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld. AZSV mocht het proberen, maar bij proberen bleef het. De combinaties waren vaak te onnauwkeurig en het spelpeil bleef bij AZSV op een bijzonder laag niveau. Als illustratie hiervoor mag gelden dat keeper Frank Mol in de gehele wedstrijd geen enkel schol op doel te verwerken kreeg. Trainer Dennis van Toor probeerde met drie wissels het tij nog te keren, maar ook dat hielp niet. In de 80e minuut viel de 4-0. Een corner van rechts leek een prooi te worden voor Matthijs Ebbers, maar de anders zo betrouwbare sluitpost liet de bal uit zijn handen vallen, waardoor Richard Gooijer simpel kon inkoppen.

Gelukkig verloren veel laagstaande ploegen eveneens, maar het wordt wel tijd dat er weer punten binnengehaald worden. A.s. zaterdag moet dat dan maar gebeuren als het gerenommeerde Ajax in Aalten op bezoek komt.

Zuidvogels-AZSV 4-0 (3-0). 2. 1-0 Danny Roozendaal. 5. 2-0 Danny Roozendaal 43. 3-0 Danny Roozendaal 80. 4-0 Richard Gooijer.

Scheidsrechter C. Mesbah uit Groningen gaf een gele kaart aan Max Jansen van AZSV.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen (65. Sjoerd te Boekhorst), Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Max Jansen, Kars Vierwind, Yeftha Nyamsangya, Robin Thuss (65. Brian Hogeweide), Wietse Kämink (79. Nick van Breugel).

Opstelling Zuidvogels: Frank Mol, Michel de Wit (75. Joris van Ruiswijk), Tim Horsmeier, Jerghinio Sahadewsing (77. Jermain Heldoorn), Jaap Jong, Hidde van Erkel, Richard Gooijer, Terry Boné, Michiel Foppen, Danny Roozendaal (81. Niels van der Zaal), Steve Promes.