Hidde Kruisselbrink is het eerste nieuwe D66-lid van Gelderland in 2018. Foto: PR
Hidde Kruisselbrink is het eerste nieuwe D66-lid van Gelderland in 2018. Foto: PR Foto:

Schillers Filmtheater: Adam's Apples

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont Adam's Apples, een zwarte komedie 2005, op donderdag 8 februari vanaf 20.00 uur, entree zeven euro.

Adam's Apples is een zwarte, absurde film over een neonazi die in een kleine parochie moet rehabiliteren. Een enorm optimistische goedmoedige priester ontfermt zich over nog een paar mannen die een probleem hebben. Adam is een neonazistische skinhead die zijn alternatieve straf van een paar maanden moet uitzitten in een klein dorpje in Denemarken. Hij komt aan en zet gelijk zijn karakter neer door even met een scherp voorwerp over de bus te krassen als hij uit de bus stapt. Hij wordt opgehaald door Ivan (Mads Mikkelsen), de priester van de kerkgemeenschap. Op de cassettespeler klinkt 'How Deep is Your Love'.
Bij aankomst krijgt Adam een intake en Ivan verwacht van hem een eigen project. Daar zit de skinhead helemaal niet op te wachten en roept uit pure frustratie dat hij een appeltaart gaat bakken. Ivan vindt dit geweldig en maakt het meteen groter, want Adam mag de appelboom gaan bewaken. Hij gelooft zijn ogen niet en denkt dat er werkelijk een schroefje of twee los zitten bij de priester. Daar zit hij niet helemaal naast, want de priester is op zijn beurt superpositief en praat alles goed. In de kerkgemeenschap zitten nog meer vreemde vogels. Wat te denken van een terrorist en een alcoholist. Adam wordt flink op de proef gesteld want kraaien hebben het voorzien op zijn appelboom en dat kan natuurlijk niet!


D66 trapt campagne af in Aalten-Zuid

AALTEN/DINXPERLO - Op zaterdag 27 januari trapte D66 Aalten-Dinxperlo haar campagne af voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. In Aalten Zuid gingen de leden van D66 de deuren langs om in gesprek te gaan met bewoners en om te horen wat er leeft in de wijk. Dit leverde leuke gesprekken en een aantal concrete aandachtspunten op.

Ook werd met een delegatie van D66 Gelderland het eerste nieuwe Gelderse D66-lid in 2018 met een bloemetje verwelkomt. De 19-jarige Hidde Kruisselbrink uit Aalten (midden) was verrast door de grote aandacht, maar nam graag de tijd voor een selfie met Laurens Verspuij (voorzitter D66 Gelderland), Fleur van der Schalk (fractievoorzitter D66 Gelderland) en op rechts Alexander van der Graaff (lijsttrekker D66 Aalten-Dinxperlo).


Zang- en ontmoetingsdienst

ZELHEM - Zondagmiddag 4 februari is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst, georganiseerd door Stichting de Opdracht. De dienst is in cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12 (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde , Industrieweg). In deze bijeenkomst, die om 16.00 uur begint, gaat Gijsbert Tomassen uit Ermelo voor. De Moorvalley Vocal Band uit Veenendaal werkt mee met zang en muziek. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie. Voor meer info : 0314-622878 of www.stichtingdeopdracht.nl (zie ook advertentie elders in dit blad).


Longpunt-bijeenkomst

WINTERSWIJK - Longpunt de Achterhoek locatie Winterswijk houdt voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners op donderdag 15 februari van 14.30 tot 16.30 uur een bijeenkomst, met als onderwerp Spirometrie. Dit thema wordt gepresenteerd door een longverpleegkundige en en een longfunctieanalist.

De bijeenkomst is in het SKB, in het Auditorium op de tweede verdieping. De zaal is open om 14.00 uur; gratis deelname en parkeren. Aanmelden is noodzakelijk vanwege catering en veiligheidsvoorschriften en kan via winterswijk@longpunt.longfonds.nl of tel. 06 – 518 673 12.

Bezoekers worden verzocht om tijdens deze bijeenkomst geen geurtjes te gebruiken.