Margret Rensing aan het woord. Foto: Leo van der Linde
Margret Rensing aan het woord. Foto: Leo van der Linde Foto:

Geen structurele subsidie voor de Aaltense Uitdaging

Nog drie jaar lang 10.000 euro subsidie

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – Dat de gemeenteraad tevreden was over het werk van de Aaltense Uitdaging was tijdens de raadsvergadering van dinsdag 23 januari snel duidelijk.

Dat er bereidheid was om de organisatie nog enige jaren te financieren stond ook vast. Maar over hoelang en met hoeveel geld was er lang onduidelijkheid.
Er werden verschillende varianten besproken, maar na een schorsing kwam er een voorstel om de Aaltense Uitdaging voor 2018, 2019 en 2020 een bijdrage van 10.000 euro te geven. Daarna wordt opnieuw bekeken of de gemeentelijke subsidie moet worden verlengd.

Zelfvoorzienend worden
De Aaltense Uitdaging is de organisatie die vragen van verenigingen en maatschappelijke organisaties door bedrijven laat oplossen. Belangrijke spil in dit netwerk is de beroepskracht die de partijen bij elkaar brengt. De organisatiekosten bedragen 25.000 euro per jaar.
Tijdens de inspraak in het Rondetafelgesprek Samenleving pleitte de voorzitter van de Uitdaging ervoor dat de gemeente hiervoor 10.000 euro structureel ter beschikking stelt. Het andere deel kan door sponsoring vanuit het bedrijfsleven bij elkaar gebracht worden.

Het voorstel van B en W was om voor 2018 10.000 euro en voor 2019 5000 euro ter beschikking te stellen. Daarna moet de Aaltense Uitdaging zich zelf zien te redden. Dat was eigenlijk al de bedoeling vanaf 2018, maar B en W wilde extra tijd geven om zelfvoorzienend te worden.
Mooie ontwikkeling
Gerbert Navis van de VVD vond dit niet ver genoeg gaan en kwam met een amendement om de Aaltense Uitdaging vanaf 2018 een structurele subsidie te geven van 10.000 euro te geven. Het voorstel werd mede ondersteund door de PvdA.

Navis wees erop dat het bedrijfsleven al 60.000 euro ter beschikking heeft gesteld. "Dat zou anders subsidie van de gemeente zijn geweest. Het bedrijfsleven neemt zijn verantwoordelijkheid en vervult een goede rol."


Lees verder op pagina 7