Ambassadeur Tonny Stoltenborg nam in 2016 nog vol vertrouwen plaatst achter het stuur van de deelauto. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Ambassadeur Tonny Stoltenborg nam in 2016 nog vol vertrouwen plaatst achter het stuur van de deelauto. Foto: Bernhard Harfsterkamp Foto:

Deelauto's van Mobiel gedeeld houden op te rijden

Gemeente wilde verlenging proefproject financieren

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – In april 2016 werd nog vol trots de tweede deelauto voor de gemeente Aalten gepresenteerd. Aan het begin van dat jaar was de eerste auto al geplaatst in Bredevoort. De bijzonderheid van de tweede auto was dat die in een grotere kern kwam te staan. De andere deelauto's van het bedrijf Mobiel Gedeeld stonden in kleine kernen verspreid over de Achterhoek. Alle betrokkenen waren optimistisch over het slagen van het project. De deelauto zou een goede aanvulling zijn op het vervoersaanbod. Na zo'n twee jaar moet echter geconstateerd worden dat er onvoldoende gebruik van is gemaakt. Daardoor verdwijnen deze twee deelauto's uit het straatbeeld.

Te weinig gebruik
Uit de raadsmededeling van 11 januari over de deelauto's, bleek dat er nog wel een poging is gedaan om het proefproject te verlengen. Mobiel Gedeeld had voor twee jaar subsidie gekregen om de deelauto's te promoten. Daarna moesten de gebruikers de kosten ervan zelf opbrengen. Daarbij gaat het niet alleen om de kosten van de auto's zelf, maar ook om die van het reserveringssysteem via de computer.
Uit het gebruik in de afgelopen twee jaar is gebleken dat er te weinig gebruik van is gemaakt, ook in Aalten. Wethouder Gerard Nijland heeft aangegeven dat de gemeente bereid was om twee jaar door te gaan en in de kosten te willen bijdragen. "In het tweede jaar moest er dan wel een zichtbare toename van het gebruik zijn."

Vervelend gesprek
Op 4 januari is er gesprek geweest tussen de gemeente, de ambassadeurs van het project en W. van Gool van de directie van Mobiel Gedeeld. De ambassadeurs zijn de plaatselijke contactpersonen en probeerden zoveel mogelijk mensen te wijzen op de mogelijkheden van de deelauto's, die voor een zeer aantrekkelijk tarief gebruikt konden worden. In dat gesprek werden de mogelijkheden voor verlenging besproken. Wethouder Nijland noemde het een vervelend gesprek. "Voordat we echt konden doorpraten, was er al de mededeling dat het bedrijf de toko heeft verkocht." Daarbij gaat het vooral om de gebruikte software, die een ander bedrijf gaat gebruiken. Maar dat bedrijf is niet geïnteresseerd in de Achterhoek.

Ambassadeurs kijken naar vervolg
De ambassadeurs gaan kijken of er toch nog een soort vervolg mogelijk is in Aalten. De wethouder heeft ze meegegeven om in overleg met de mensen in Netterden te treden, die al hebben nagedacht over een ander soort buurtauto.

Advies om in overleg te treden met Netterden

"Binnenkort wordt aangegeven hoe dit het beste kan worden ingevuld." Nijland vond het een mooi systeem. "Maar de bewoners gebruikten het niet, ondanks het lage tarief."

Het gebruik in Aalten was relatief gezien nog het best, al moet daarbij wel worden gezegd dat de deelauto in Bredevoort vooral door één gezin veel werd gebruikt. "De deelauto was beschikbaar voor iedereen en voorzag toch in een behoefte."