Alzheimer Café voor de regio

LICHTENVOORDE - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café, dat plaatsvindt op de vierde woensdag van de maand in Lichtenvoorde. Het is bestemd voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. In het Alzheimer Café ontmoeten lotgenoten elkaar, en zij kunnen met elkaar in gesprek gaan over de dingen die zij meemaken, of die hen bezighouden. Het thema van deze maand is: Ik heb dementie en gebruik dementie.nl.

In het boek 'Ik heb dementie' staan veel ervaringsverhalen van mensen met dementie en van hun mantelzorgers. Op deze avond worden deze verhalen gelezen en samen besproken. Ook op internet staan veel ervaringsverhalen, bijvoorbeeld op www.dementie.nl. Linda van der Berg, bestuurslid bij afdeling Oost-Gelderland, laat zien hoe deze media te gebruiken zijn in een zoektocht naar meer informatie over dementie.
Het Alzheimer Café is op woensdag 24 januari in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. Het duurt van 20.00 tot 21.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur; aanmelden is niet nodig. Info: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of tel. 06-13514411.


Internetcafé in Beth San

AALTEN - het internetcafé in Beth San wil ook in 2018 weer veel mensen helpen bij het onder de knie krijgen van de laptop, tablet of smartphone.

Door de jarenlange ervaring, intussen bestaat het café al zestien jaar, werd een schat aan kennis opgebouwd. De gidsen hebben dan ook op zo goed als alle vragen een antwoord. Het internetcafé is elke dinsdagmorgen geopend van 9 tot 12 uur. U kunt altijd even binnenwippen om te zien hoe het werkt. Het adres van het internetcafé is Ludgerstraat 17 in Aalten. Voor inlichtingen en inschrijvingen kan men zich melden bij Henk Brinkhuis, tel.0543 475872.


Theater en workshops

LINTELO - Aankomende maanden zijn er weer allerlei activiteiten in het Kulturhus Lintelo. Op 22 februari start het programma met een workshop betonlook van Geraldien Hoftijzer. Op 8 maart is er een workshop huidverzorging en make-up. Men leert in deze workshop hoe de huid verzorgd kan worden, welke foundation er bij je huid past, hoe oneffenheden te verminderen en welke kleuren make-up het best staan. Dan is er tijd voor theater. Op 17 maart is er de theatervoorstelling 'Kwinkslag', van Joost en Martijn. Een voorstelling met snelle dialogen, korte zinnetjes, gortdroge antwoorden en gegoochel met woorden. Achterhoekse humor in Finkeriaanse stijl. In de dialogen gaat het vrijwel altijd om lief, leed, verdriet, domme pech en mislukkingen uit het dagelijkse leven van Joost en Martijn. Dan komt langzaam het voorjaar er weer aan. Op 22 maart geeft Yvonne Wensink (jarenlang met passie in het bloemenvak gewerkt) een workshop natuurlijk voorjaars/ paasstuk schikken. Er wordt gewerkt met mooie natuurlijke materialen en bloemen, net even anders. Voor meer informatie, opgeven en kosten kan men kijken op de website van het Kulturhus Lintelo.


www.kulturhuslintelo.nl

facebook.com/kulturhus lintelo