Knooppunt 18, een werk van Robert Jansen. Foto: PR
Knooppunt 18, een werk van Robert Jansen. Foto: PR Foto:

Curiozamelbeurs

AALTEN - Zaterdag 13 januari is er weer een curiozamelbeurs in De Hofnar in Aalten. Ook in 2018 zullen deze maandelijks worden gehouden (met uitzondering van juli en augustus). Op de beurs is een boekje verkrijgbaar met de data voor 2018. Als vanouds kan men hier terecht voor de gebruikelijke zaken als postzegels, munten en ansichtkaarten maar ook voor andere minder gangbare verzamelobjecten zoals streekboeken, vinyl-platen en diverse andere nostalgische paperassen en curiosa. De beurs begint om 13.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur en de entree is gratis. Voor informatie en tafelreservering: Hans Ubbing, tel. 0543-520532.


Open atelier met kunst, koffie en kniepertjes

BREDEVOORT – Teken- en Schildergezelschap GUM luidt op zondag 14 januari tussen 11.00 en 16.00 uur het nieuwe jaar feestelijk in met kunst, koffie en kniepertjes tijdens het open atelier.

Voor iedereen dé gelegenheid om mede-cursisten en docent te ontmoeten en de sfeer te proeven van het ruime, gezellige en inspirerende atelier. Er is een expositie van geabstraheerde landschappen van Robert Jansen. Atelier Gum is te vinden op 't Zand 25 in Bredevoort.
Voor meer informatie: info@robart.nu.


Twee maal goud voor Athos

AALTEN - Op zaterdag 6 januari reisden een aantal acroturnsters van gymnastiekvereniging Athos af naar Rijssen om daar mee te doen aan een wedstrijd. De verwachtingen waren hooggespannen en niet zonder reden, zo zou later blijken. In wedstrijd 1 lieten Merel ter Beest, Noa Winkelhorst en Lizzy Oosterink een keurige oefening zien in de categorie damesgroep E instap. De oefening werd door de jury gewaardeerd met een gouden medaille. In wedstrijd 4 was het de beurt aan Nienke Nijman, Britt te Winkel en Noa Westerveld. Hun technisch sterke oefening was ook goed voor een plaats op het hoogste podium in de categorie dames groep E senior. Ook de overige Athosturnsters hebben het heel goed gedaan en kunnen trots zijn op hun prestatie.