Dick Hobé, Robin Smienk, hun collega Shanna Klein Geltink en een leerling helpen bij de bingo. Foto: PR
Dick Hobé, Robin Smienk, hun collega Shanna Klein Geltink en een leerling helpen bij de bingo. Foto: PR Foto:

Schaersvoorde daagt leerlingen uit voor het goede doel

AALTEN - Op 20 december vond de zesde nacht van het VMBO plaats op CC Schaersvoorde aan het Stationsplein. Leerlingen uit de vierde klas volgden deze nacht diverse workshops voor het goede doel. De doelen van dit jaar waren Serious Request en Little Star. De leerlingen moesten allemaal verplicht 20 euro ophalen. Ze konden sponsors krijgen door langs de deuren te gaan of aan familieleden geld te vragen. Voor het geld moesten de leerlingen een hele nacht wakker blijven.

Door Eva Schipper

Dick Hobé is docent op school en de kartrekker van dit project. Dick doceert bouwen, wonen en interieur. De nacht van het VMBO is zes jaar geleden ontstaan op Schaersvoorde. De wens was om de kerstviering eens anders aan te pakken en toen ontstond dit idee. De leerlingen hebben van 23.00 uur tot 07.00 uur zes verschillende activiteiten gedaan. Ze konden kiezen uit dingen zoals spinning, bingo, lasergamen en tafeltennis. Ook werd er een zelfgemaakte versie getoond van het kerstverhaal. Hierin speelden alle docenten een rol.

Dick: "Er is veel animo voor deze nacht. Onze docenten hoorden al in de wandelgangen dat leerlingen uit de derde klas het zo jammer vonden dat zij nog niet mee konden doen. Fijn om te horen. We doen het immers voor de leerlingen en voor het goede doel. Die combinatie maakt het zo bijzonder. Er hebben veel docenten meegewerkt aan het hele gebeuren. Zij doen dit vrijwillig, en er ontstond een zeer enthousiaste en spontane, gezellige sfeer."

Robin Smienk is één van de meewerkende docenten. Hij is docent maatschappijleer en helpt ook graag mee. Robin vindt deze nacht heel bijzonder: "Het goede doel staat relatief ver van de leerlingen af. Toch zijn ze zeer betrokken bij dit alles. Juist het massale, dat voelt sterk." Robin merkte in de klas al de voorpret. "Het is elk jaar gegarandeerd een feestje. Maar iedereen is wel blij als het zeven uur is."

"Het is een zware nacht, waarin je veel doet. Het is juist de uitdaging om wakker te blijven voor het goede doel. Als de leerlingen slapen maken we ze wakker", lacht Dick. Dat hoeft echter niet erg vaak; niet meer dan vier of vijf keer.

De leerling die het meeste geld inzamelde, mocht met een aantal docenten mee naar het Glazen Huis. Daar werd de cheque overhandigd aan Serious Request. De andere helft werd geschonken aan Little Star. Het totaalbedrag was dit jaar 3.532,85 euro.