Geluk kwam de bakpiet tevoorschijn uit de taart. Foto: Frank Vinkenlveugel
Geluk kwam de bakpiet tevoorschijn uit de taart. Foto: Frank Vinkenlveugel Foto:

Sint Nicolaas écht jarig op
Liboriusschool

DINXPERLO - Op maandagmorgen 4 december stonden alle kinderen vol verwachting klaar op het schoolplein van de Liboriusschool in Dinxperlo. Ze hadden een brief gehad van Sinterklaas dat hij zou komen. Sint had gehoord dat als je jarig bent je je verjaardag ook mag vieren op school. Dat wil hij graag komen doen: een echt verjaardagsfeest vieren!

Er hingen slingers en ballonnen en er klonk luid gezang op het schoolplein. Daar kwam Sint op de aanhanger van Mengerink hoveniers uit Dinxperlo. Sint had een hele grote taart bij zich en 1 piet. Waar was toch die andere piet?!

Ohjee, Sint was zijn bakpiet kwijt!!! Waar was die gebleven! De kinderen hebben hem heel hard geroepen en opeens ging de taart open ..... Daar kwam bakpiet uit de taart! Daar was hij maar nu was de taart kapot! Gelukkig had Sinterklaas een échte verjaardagstaart geregeld bij bakkerij De Dobbelsteen uit Dinxperlo! Het grote verjaardagsfeest van de Sint kon gaan beginnen! Er werd gezongen voor de Sint, gedanst en er was lekkere taart! En tussen de middag zelfs patat gegeten zoals op een echt feest!

Een echte taart voor Sint. Foto: Frank Vinkenvleugel