De PP-leden die de kar gaan trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: PR
De PP-leden die de kar gaan trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: PR

Joop Wikkerink lijsttrekker PP

AALTEN/DINXPERLO - Joop Wikkerink (Bredevoort) is de lijsttrekker voor de Progressieve Partij. Dat bepaalde de ledenvergadering vorige week donderdagavond. Daarmee kozen de progressieven voor continuïteit, kennis en ervaring. Maar vooral ook voor vernieuwing en creativiteit.

Het was immers de huidige PP-fractievoorzitter die onvermoeibaar voorstellen deed en pleitte voor modernisering in de plaatselijke politiek. Daarnaast wordt hij door vriend en vijand gewaardeerd door zijn praktijkkennis van de sociale zekerheid. Ook vanwege zijn functie als beleidsadviseur werk en arbeidsmarkt in Twente. "Gemeente Aalten is meer gebaat bij een progressieve denker en harde werker van 60+, dan een conservatieve jongere van 42 die de gebaande paden loopt", zo was de mening van de leden.
De tweede plek wordt ingenomen door een jongere nieuwkomer Esther Diepenbroek (30) uit De Heurne, Zij werd bekend van de acties tegen het werken zonder loon als bloemenvouwer en is actief in de vakbeweging. Op nummer 3 staat Bert Weevers uit Bredevoort, bouwkundig ingenieur en specialist duurzaamheid; hij is nieuw in de politiek. De plaatsen 4 en 5 worden ingenomen door betrokken mensnen met raadservaring: Rob Boerendonk uit Dinxperlo en Guido Uland uit Lintelo. In dezelfde drukbezochte ledenvergadering werd het verkiezingsprograma 'Vernieuwing en vooruitgang' vastgesteld.


Vrijwilligers gezocht

AALTEN/DINXPERLO - VIT-hulp bij mantelzorg zet vrijwilligers in om kinderen, volwassenen en ouderen die een beperking hebben gezelschap te houden of samen activiteiten te ondernemen. Zo heeft de naaste familie even tijd voor zichzelf. Ook bij hulpbehoevende mensen waarvan mantelzorgers ver weg wonen kan een vrijwilliger ingezet worden. Op dit moment zijn er in de gemeente Aalten vrijwilligers nodig die ingezet kunnen worden bij zowel jongere als oudere personen. VIT zoekt daarvoor mensen die graag:wandelen met mensen die daarbij hulp hebben van een rollator, of die samen met mensen in een rolstoel willen wandelen, spelletjes doen in de thuissituatie: scrabble, rummy kub enzovoorts, iemand gezelschap houden, wat praten met een kopje koffie/thee erbij, misschien samen met iemand met een duofiets op pad willen of anderen willen stimuleren om wat activiteiten te ondernemen. Het gaat om een paar uurtjes per week of twee weken. VIT begeleidt de vrijwilligers, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding. Geïnteresseerden kunnen bellen met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Wie interesse heeft voor andere activiteiten, kan ook bellen. Iedereen kan ook voor informatie binnenlopen bij het spreekuur van Marjan Roerdinkveldboom, de mantelzorgconsulent. Zij is iedere vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur op het Gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten en kan eventuele vragen beantwoorden.