10:30 Gendringen/Etten JO13-2-DZSV JO13-2
13:00 FC Winterswijk JO15-4-DZSV JO15-2
13:15 Bemmel zat 2-DZSV 3
14:45 DZC '68 JO17-5-DZSV JO17-2

Limit Stars fier ten onder tegen koploper Trajanum

DINXPERLO - De heren van basketbalvereniging Limit Stars zitten in een lastig deel van de competitie. De oude en nieuwe nummer twee in de competitie zijn de afgelopen thuiswedstrijden op bezoek geweest. Nu was het de beurt aan koploper Trajanum uit Nijmegen. Het team uit Dinxperlo kampt met een aantal blessures, waardoor het slechts één wissel heeft. Het belooft een zware wedstrijd te worden. Limit Stars speelt echter een geweldige wedstrijd maar komt in de slotfase iets te kort. De ploeg uit Dinxperlo verliest nipt met 56-60.

Tegen alle verwachtingen in speelt Limit Stars erg sterk in het begin. Er is rust en overzicht in de aanval en discipline in de verdediging. Op een gegeven moment wordt het zowaar een complete show... Marcel Jansen scoort een schitterende alley oop. Bij een alley oop wordt de bal naar een teamgenoot onder de basket gepasst, deze vangt hem in de lucht en gooit de bal door de basket voor hij weer met de voeten op de grond staat. De alley oop combineert elementen van teamwerk, precieze passing en timing. Toch weet Trajanum langszij te komen. Met maar liefst zes driepunters staat Trajanum na het eerste kwart op voorsprong. Gelukkig weet Iwan Bussink in de laatste seconden met een buzzer beater nog een driepunter te raken. Het staat 12-18. In het tweede kwart wordt er iets fanatieker op de schutters verdedigd. Limit Stars weet hierdoor weer terug te komen in de wedstrijd. Trajanum raakt gefrustreerd en is erg zoekende. Hubert Jansen blokt de tegenstander keihard af. Jeroen Meinsma heeft een paar steals en door zijn snelheid pakt ook hij een aantal scores mee. Toch gaat men met een achterstand van 31-38 de rust in. In het derde kwart gaan beide teams erg slordig met het balbezit om. Limit Stars profiteert hier van. Het gat wordt gedicht. Ze komen zelfs op voorsprong. Gerard Huls heeft een aantal mooie afstandsschoten. In de ingestudeerde aanvallen weet Kevin Koenders een aantal lay-ups te scoren. Na het derde kwart staat het 48-46. Kan Limit Stars de koploper hun eerste nederlaag bezorgen? De tegenstander schakelt een tandje bij. Limit Stars weet het verschil nog uit te bouwen tot vier punten. Door het gebrek aan wisselspelers moeten ze alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. De spelers krijgen alle kansen om de wedstrijd te winnen. Er worden echter meer dan 60% van de vrije worpen gemist deze wedstrijd. Trajanum knalt er nog een paar scores in en gooit de wedstrijd op slot. Limit Stars verliest met 56-60. Ze hadden voor een grote stunt kunnen zorgen in deze competitie. Topscorer en man of the match is Hubert Jansen met zeventien punten. Mensen die een keer willen basketballen zijn welkom om op dinsdagavond een keer te komen meetrainen.