Henk Lenderink en Henk Jan Freriks (rechts) zijn klaar voor de Frozen Camp. Foto: Frank Vinkenvleugel
Henk Lenderink en Henk Jan Freriks (rechts) zijn klaar voor de Frozen Camp. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Intieme sfeer bij Frozen Camp

DINXPERLO - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar vindt op de Vriezenkamp een sfeervolle en intieme kerstmarkt plaats, met als titel Frozen Camp. De organisatie is in handen van Henk Jan Freriks samen met vrijwilligers. Frozen Camp vindt plaats op zaterdag 9 december.

Freriks: "De eerste aanmeldingen zijn al een tijdje binnen en de mensen zijn al druk met alle voorbereidingen. Onze eigen 'Paletten Henkie' maakt weer de prachtigste creaties van hout en ook de buurvrouwen op het plein hebben de ingrediënten in huis voor heerlijke chocolaatjes, koekjes en cake. Op de Frozen Camp zijn we niet elkaars concurrent maar draait alles om de gezelligheid en saamhorigheid."

Kramen, muziek en glühwein
Via Podesta regelt Freriks een aantal kramen die gehuurd kunnen worden door mensen die graag op de Kerstmarkt willen komen staan. Freriks geeft het toe, het is lastig om de markt vol te krijgen als er overal in de buurt ook andere kerstmarkten zijn. Toch is de Frozen Camp uniek, vindt hij. "De Frozen Camp vindt midden op een woonerf plaats. De buurt is nauw betrokken. We vinden het fijn om ook mensen van buitenaf op onze kerstmarkt te mogen verwelkomen. Er zijn nog plaatsen vrij. Je mag er met allerlei kerst-gerelateerde spullen staan. Het kunnen zelfgemaakte spullen zijn of zelfgebakken koekjes, kerstballen en decoratie, cadeau-artikelen maar je kunt er ook voor het goede doel gaan staan of met een actie voor je vereniging. Wij zorgen dat er muziek, glühwein en soep is en zelfs voor een 'bratwurst' kan je terecht op de Frozen Camp", zegt Freriks die zich speciaal voor de Frozencamp wel in een special kerstpak wil hijsen. Ook de kerstman zelf zal niet ontbreken op de Frozen Camp en die zal al vroeg aanwezig zijn, zodat de kinderen nog even met de kerstman op de foto kunnen. Iedereen zal zich erover verbazen hoeveel mensen de kerstman bij naam kent." Een kraam inclusief verlichting huren kost 17,50 euro.

Maar één kerstmarkt
Ook de buren uit Suderwick en omgeving zijn meer dan welkom om op de Frozencamp te komen staan met hun spulletjes, of om gewoon een kijkje te komen nemen. Frozen Camp is de enige kerstmarkt die er is in Dinxperlo op 9 december. Freriks: "We hopen dat het in ieder geval droog is. Sneeuw zou natuurlijk prachtig zijn. Wij stralen als buurt warmte uit, warm kleden moet een ieder voor zichzelf dan nog even regelen."

Aanmelden
Wie een kraam wil huren, kan zich melden via info@podesta.nl of via de Facebookpagina Frozen Camp 2017. De Frozen Camp start om 1600 uur en duurt tot maximaal 22.00 uur.


Elly Scheffer-Klaassen gehuldigd

SUDERWICK - Elly Scheefer-Klaassen werd afgelopen weekeinde gehuldigd vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van het Caecilia Verband. Zij heeft zich dus al 25 jaar op muzikale wijze ingezet voor de rk kerk. Van juni 1992 tot april maakte zij als violiste deel uit van het orkest van de Maria Basiliek in Kevelaer. Daarnaast was zij van september 2008 tot december 2010 lid van het het kerkkoor van Kleve-Reichswalde. Van februari 2011 tot nu zingt zij in het kerkkoor van de Sint Michaelskerk in Suderwick.

Elly Scheffer-Klaassen werd gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap van diverse koren. Foto: Frank Vinkenvleugel