Marcel Freriks krijgt de cheque van Wytze Kaastra, Niels van Langen. Henk van Rhijn en Martijn Melten. Foto: Frank Vinkenvleugel
Marcel Freriks krijgt de cheque van Wytze Kaastra, Niels van Langen. Henk van Rhijn en Martijn Melten. Foto: Frank Vinkenvleugel

Jeugdbestuur SVD schenkt 250 euro aan playbackshow

DINXPERLO - Het jeugdbestuur van de sportvereniging Dinxperlo (SVD) schenkt 250,- euro aan de organisatie van de playbackshow.

Organisator en spreekstalmeester van de playbackshow georganiseerd door SVD, Marcel Freriks, is erg verheugd 250,- euro in ontvangst te mogen nemen van het jeugdbestuur van SVD. Het bedrag is door het jeugdbestuur van SVD verkregen door het indienen van een projectidee bij de stichting Pak An, deze stichting is in mei 2016 opgericht door de ondernemingen Grolsch en De Feestfabriek (organisator Zwarte Cross). Het doel van deze stichting is om ideeën die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek, te ondersteunen. Vooral ideeën van en voor jongeren, in de leeftijdsgrens van 18-80 jaar, worden met veel belangstelling in behandeling genomen. Hiermee wil de stichting aantonen, dat de Achterhoek net zoveel toekomst heeft, zo niet meer, als stedelijke regio's, zolang jongeren kansen zien en samen de schouders eronder zetten.

Het jeugdbestuur van SVD heeft ingestoken op de 30ste editie van de playbackshow, die wordt gehouden op vrijdagavond 19 januari. Het is een speciale jubileumeditie, waar organisator Marcel Freriks met zijn crew al volop achter de schermen mee bezig is. De playbackshow wordt gezien als een activiteit die verbindend werkt en toegankelijk is voor de gehele Dinxperlose bevolking. Veel vrijwilligers zetten zich in voor dit evenement waarbij samenwerking, verbinding, betrokkenheid, gezelligheid en saamhorigheid het geheel op treffende wijze weergeeft. Het evenement is voor jong en oud, ook de samenwerking met andere verenigingen wordt op informele wijze gezocht. Een mooi voorbeeld hiervan is de act, twee jaar geleden neergezet door alle leden van het jeugdbestuur: 'Bohmischer Traum'. De plaatselijke muziektrots Psalm 150 stelde twaalf muziekpakken en instrumenten ter beschikking om het slagen van deze act mogelijk te maken. Dirigent Guido van Schijndel stelde zelfs zijn dirigeerstokje ter beschikking, zodat Edwin Koskamp, dirigent van 'der Bohmischer Traum' zijn orkest op unieke wijze naar een climax wist te leiden. De zaal werd bijna afgebroken en het Achterhoekse motto 'D'ran' werd op dat moment wel heel letterlijk genomen door het voltallige publiek.

Tevens een bijzonder aspect is dat deelname niet alleen voor SVD-leden is. Iedereen is van harte welkom en kan meedoen en dat geeft dit jaarlijkse festijn net dat beetje extra. Inmiddels is de inschrijving geopend en stromen de eerste aanmeldingenen binnen. Met name deze jubileumeditie heeft ervoor gezorgd dat winnaars uit het verleden zich al weer hebben gemeld. Te denken valt hierbij onder andere aan de 'Maurick-clan', maar ook de beruchte 'Nienhaus-act', is weer in aantocht.

Het jeugdbestuur van SVD doet nog een keer een oproep aan alle jeugdleden van SVD om deel te nemen. De winnende act bij de jeugd krijgt 50,- euro van het ontvangen geld van de stichting Pak An. Dit is dan een leuke aanvulling op de winteractiviteit, die georganiseerd wordt door de activiteitencommissie van SVD. Voorwaarde is wel dat dit geld besteed wordt met het gehele team, zodat met een nog positievere teamspirit gestart kan worden aan de tweede seizoenshelft. Inschrijfformulieren liggen in de kantine van SVD, maar zijn ook te downloaden van de Facebookpagina van SVD. Ook het jeugdbestuur zelf is zich weer volop aan het voorbereiden om een spectaculaire act te kunnen laten zien.


Kersttoernooi biljarten van start

DINXPERLO - Het traditionele kersttoernooi biljarten is vrijdag 17 november van start gegaan met de eerste poulewedstrijden. Titelverdediger Pivo 1 uit De Heurne, nu genaamd Pivoteam 2, kwam direct goed uit de startblokken door de eerste wedstrijd met de maximale punten te winnen. Dit toernooi wordt al 32 jaar georganiseerd door biljartvereniging Ons Huis en wordt nu voor de tweede keer gehouden in sportcafé De Peppel. De openingsstoot werd verricht door Franko Speldekamp die vanaf de start betrokken is bij dit toernooi en ook mede aan de wieg hiervan heeft gestaan. De deelnemende teams en overige belangstellenden werden verwelkomd door wedstrijdleider en mede organisator Christiaan te Beest. In totaal doen dit jaar 22 teams mee. Veelal uit Dinxperlo, maar ook uit Aalten, De Heurne en Breedenbroek. Samen schreven deze teams zo'n 130 spelers in voor de sportieve strijd op het groene laken. Dit levert een totaal van 70 poule wedstrijden en 210 partijen op, die in een tijdsbestek van vijf weken gespeeld worden. Er wordt vrijwel iedere doordeweekse dag gespeeld vanaf 19 uur, belangstellenden zijn welkom, de entree is gratis. De eindronden staan gepland voor de laatste week van december.


www.bvonshuis.nl

Franko Speldekamp stoot af onder toeziend oog van Christiaan te Beest. Foto: Frank Vinkenvleugel