De gerenoveerde zaal bij camping Goorzicht. Foto: PR
De gerenoveerde zaal bij camping Goorzicht. Foto: PR

Sinterklaas komt naar De Heurne

DE HEURNE - Sint Nicolaas komt met z'n pieten op zaterdag 25 november naar De Heurne. Dat heeft hij laten weten aan de damescommissie van de Algemene Heurnse OranjeVereniging en het Heurns Belang.

Om 13.30 uur start de intocht van Sinterklaas op het schoolplein van Basisschool De Höve. Onder leiding van dweilorkest 'De Kroezenhøkers' loopt de route van de Keizerweg, via de D.H. Keuperweg naar de Lage Heurnseweg. Het eindpunt is Café Bruggink. Rond 14.00 uur zal de sint met z'n pieten arriveren bij Café Bruggink. Daar kan een praatje gemaakt worden met Sinterklaas en z'n pieten en iedereen die dat wil kan met hen op de foto. Op deze middag worden ook de prijzen bekend gemaakt en uitgereikt van de kleurwedstrijd. Sinterklaas hoopt dat hij weer veel kinderen met hun ouders en opa's en oma's mag begroeten.


Voor feesten en partijen naar camping Goorzicht

DALE - Iets te vieren? Op zoek naar een mooie en verrassende locatie? Camping Goorzicht beschikt over zalen die ruimte bieden aan gezelschappen van circa 40 tot 135 personen.

Door Karin Stronks

De grote zaal is pas gerenoveerd en heeft een moderne frisse look gekregen. Deze zaal is ideaal voor vrienden- en familiefeesten en kinderpartijtjes. Gasten kunnen binnen vertoeven maar ook van de terrassen buiten gebruik maken. Ook kan een feest gecombineerd worden met leuke activiteiten zoals jeu de boule, wandel- en fietstochten maken of klootschieten. De jonge gasten kunnen zich vermaken op de kindvriendelijke speeltoestellen en 's zomers in het zwembad.

De kleine zaal heeft een huiselijk karakter, in deze ruimte kunnen kleinere gezelschappen een jubileum, buurt- of ander feestje vieren. Een hapje en drankje kan geheel naar de wens van de gast worden verzorgd, van een heerlijk buffet of diner tot een patatje met iets lekkers erbij. Ook hierbij geldt dat naar buiten kan worden uitgeweken.

Voor informatie over arrangementen, kinderfeestjes of blijven slapen na een feest kan men bellen met camping Goorzicht: 0543-461339. Een mailtje sturen kan ook: info@goorzicht.nl Trudy te Dorsthorst en Ester Lammers kunnen alles vertellen over de verschillende mogelijkheden.


Ouders & Co met
gewichtsconsulente

DINXPERLO - Op donderdag 16 november is gewichtsconsulente Renate Grevers te gast bij Ouders & Co in de Bibliotheek Dinxperlo.

Zij zal vertellen over een praktische en eenvoudige gezonde leefstijl voor kinderen. Een gezonde leefstijl kan voor een kind heel eenvoudig en praktisch zijn. Renate Grevers-Kremer, BGN-gewichtsconsulent, zal tijdens Ouders & Co ingaan op de basisprincipes van een gezonde maaltijd (brood- en warme maaltijd en alternatieven), maar ook tussendoortjes komen aan bod. Daarnaast vertelt zij meer over zoetstoffen en snelle suikers en wat dit met het energieniveau, de darmen en het gewicht van een kind kan doen. Ook geeft zij tips hoe ouders hun kinderen (nieuwe) dingen kunnen leren eten. Aan het eind van de lezing is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Dit programma van Ouders & Co wordt gehouden in de Bibliotheek Dinxperlo, Nieuwstraat 46, op 16 november van 10.00 tot 11.30 uur. Deelname is gratis.

Ouders & Co is een samenwerking tussen Yunio, CJG, Figulus Welzijn de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Ouders & Co is de ontmoetingsplek voor ouders met kinderen in de leeftijd tot vier jaar in Dinxperlo. Men kan terecht bij Ouders & Co voor het contact en het delen van ervaringen met andere ouders. Elke bijeenkomst heeft een onderwerp dat past bij ouders en kind.

De opgeknapte zaal is geschikt voor feesten en kinderpartijtjes. Foto: PR
Overzicht opgeknapte zaal vanaf de bar. Foto: PR
Frisse nieuwe look voor zaal bij camping Goorzicht. Foto: PR