Afbeelding
Foto:

Getty Kaspers komt radio maken in Dinxperlo

Bekend van Teach-In met Dinge Dong

Door Waltraud Elburg

DINXPERLO - Ze is zo veel meer dan alleen de bekende hits die we van haar kennen. Zoveel meer dan de winnaar van het Eurovisiesong festival ( Teach-In Dinge Dong) en dat komt ze laten horen in Dinxperlo. Getty Kaspers komt maar liefst vier uur lang in de studio van Dinxper FM samen met Gerard Kolenbrander een programma te maken op 15 november.

Getty was al eerder op uitnodiging van Gerard Kolenbrander in de studio van Dinxper FM. Daarbij gaf ze aan om ook wel eens iets met radio te willen gaan doen en dat zei ze niet tegen dovemansoren. Getty: "Ik heb dat nog niet eerder gedaan en in mijn enthousiasme gaf ik aan dat ik ook wel eens een keer zou willen presenteren, en ook zelf wel eens iemand wilde interviewen. Nu krijg ik die mogelijkheid aangeboden in Dinxperlo en dat vind ik hartstikke leuk."

Diverse gasten
Getty heeft nog geen ervaring met het afnemen van interviews en het presenteren van radioprogramma's en dan is vier uur best wel een lange ruk. Maar daar heeft ze wel wat op bedacht. Zelf is ze een 'ervaringsdeskundige' en heeft in haar leven al heel wat interviews gehad dus daar zal de schoen niet wringen. "Verder is het de opzet dat ik ieder uur een andere gast ontvang en dat we ook bepaalde thema's aankaarten, zoals ouderdom, eenzaamheid, muziekcarrière. Natuurlijk wordt dat met muziek afgewisseld. Marga Bult komt bijvoorbeeld in het eerste uur voorbij. Ze zou speciaal hiervoor naar de studio van Dinxperlo komen maar liep helaas onlangs een botbreuk op. Het zal nu waarschijnlijk een telefonisch interview worden. Marga is een gezellige kletsmajoor dus dan hoef ik niet zo gek veel meer te zeggen", lacht Getty.

Er wordt onder andere gesproken over het onderwerp 'dementie' waarmee veel mensen in hun omgeving te maken hebben. Zo ook Marga. "Ook een oude buurvrouw van mij, Selma Kok, komt aan het woord. Ze bezoekt mensen die eenzaam zijn of doet leuke dingen met hen. Ze is van plan om op dit gebied iets moois op te starten. Er zijn zo ontzettend veel eenzame mensen en dan zijn mensen zoals Selma zeer waardevol. Soms ga je op stap, maar ook even doodgewoon een praatje maken kan al een wereld van verschil betekenen. Dan heb ik ook nog Wilfried Poorthuis en Robert van der Meulen te gast, die in het dialect over hun muziek vertellen. Ook de meer serieuze zaken komen hierbij aan bod. De gesprekken met deze mensen kunnen werkelijk alle kanten uitgaan. Allemaal tegelijkertijd is best lastig, omdat de studio van Dinxper FM niet erg ruim is. Maar we zullen ons er mee redden."

'Het moet wel goed worden'
Vanwege het feit dat ze nog niet zo veel ervaring heeft met radio maken, bereidt Getty zich heel serieus hierop voor. "Het moet wel goed worden, ik wil namelijk niet af gaan. Ik ben natuurlijk geen presentatrice en hoop nog een paar tips te krijgen die ik hierbij kan meenemen. Een beetje ondersteuning van Gerard kan zeker geen kwaad, daar sta ik wel voor open. Toen ik eenmaal had toegezegd dacht ik: 'oh, hoe kom ik door die vier uur heen', maar met voldoende voorbereiding en de juiste gasten en onderwerpen komt dat vast in orde. Ik was aanwezig bij de première van de musical 'On Your Feet' en sprak Gloria Estefan. Dat zijn mooie onderwerpen die ik ook kan aansnijden. Ik heb erin ieder geval wel heel veel zin in."

Iedereen kan de livestream beluisteren via www.dinxperfm.media en via DAB+kanaal 7. Het programma is op woensdag 15 november van 18.00 tot 22.00 uur.

Getty met Gloria Estefan. Foto: PR