Voertuigen in schaal 1 : 10 laten hun krachten zien. Foto: PR
Voertuigen in schaal 1 : 10 laten hun krachten zien. Foto: PR Foto:

EK Micropulling in Voorst

VOORST - In de grote werktuigenhal van Loonbedrijf Van Hal in Voorst vindt op zaterdag 4 november vanaf 15.00 uur het Europees kampioenschap Micropulling plaats.

200 deelnemers uit heel Europa strijden in negen klassen om de bekers. Micropulling is tractorpulling, maar dan op schaal 1:10 met radiografisch bestuurde voertuigen. Bezoekers kunnen het spektakel volgen vanaf de speciaal daarvoor gebouwde tribunes. Voor de kinderen is er een springkussen en er zijn diverse kraampjes met eet- en drinkwaren. De entree is gratis.


Vandalen gooien fietsen in sloot

DINXPERLO - Bij de bushalte aan de Terborgseweg in Dinxperlo staat nu een tijdelijke fietsenstalling. Dit in verband met de werkzaamheden aan de weg, aan de andere kant van de rotonde. Bij die fietsenstalling kwamen zondag diverse mensen voor een vervelende verrassing te staan. Hun fiets stond namelijk niet meer in de stalling, maar was in de sloot gegooid, en in sommige gevallen ook nog vernield. Fotograaf Frank Vinkenvleugel maakte de foto, en merkt terecht op: "Belachelijk! Waarom laten mensen andermans eigendommen niet met rust! Wat is nu toch de lol van dit soort vernielzucht? Echt belachelijk!"


Foto: Frank Vinkenvleugel