Foto: collectie Ben Maandag
Foto: collectie Ben Maandag Foto:

Hospicegroep De Lelie zoekt vrijwilligers voor thuis waken

AALTEN - Dinsdagavond 31 oktober houdt Hospicegroep De Lelie een inloopavond bij de Zuiderkerk aan de Ludgerstraat 64 in Aalten. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen mensen vrijblijvend binnenlopen en informatie halen over wat het inhoudt Vrijwilliger thuis waken te zijn.

Hospicegroep De Lelie biedt vrijwillige, terminale zorg aan huis of in het gastenverblijf in Winterswijk aan inwoners uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Dat gebeurt met ongeveer 80 vrijwilligers. Mensen die gebruik maken van het hospice betalen hiervoor een kleine eigen bijdrage, aan de inzet van vrijwilligers voor het thuis waken zijn geen kosten verbonden.
Voor het thuis waken is De Lelie op zoek naar vrijwilligers. Wie benieuwd is naar wat het werk inhoudt, en wie wil weten of thuis waken iets voor hem of haar kan zijn, kan vrijblijvend binnen lopen op 31 oktober bij de Zuiderkerk. Ervaren vrijwilligers vertellen alles over het werk en de coördinatoren van De Lelie kunnen uitleggen wat er voor nodig is vrijwilliger te worden.

Wie vooraf al vragen heeft of wie niet in de gelegenheid is om te komen op dinsdag 31 oktober, kan contact opnemen met Janny Stronks of Joke Verwey, coördinatoren Hospicegroep De Lelie, via telefoonnummer (0543) 52 11 11.


www.hospicedelelie.nl


Dinxpers Huuksken

DINXPERLO - Regelmatig wordt in de rubriek Dinxpers Huuksken een (historische) foto of prentbriefkaart uit de collectie van Ben Maandag geplaatst. Wie meer informatie heeft, of wie historisch fotomateriaal ter beschikking wil stellen, kan bij Ben terecht. Zijn adres is Burg. Schepersstraat 1, Dinxperlo, tel. 0315-653449, e-mail benaliemaandag@kpnmail.nl. In 't Huuksken ditmaal een foto uit De Heurne. Het betreft de viering van Dinxperlo 700, in 1981. De meisjes van toen bij school de Höve in de Heurne zijn nu jonge dames van in de veertig. Zij deden mee in oude klederdracht tijdens de festiviteiten van Dinxperlo en de Heurne. Wie kent deze meisjes van toen?


Nacht van de Nacht

AALTEN - Stichting Natuur en Milieu Aalten houdt op zaterdag 28 oktober een avondwandeling in het Grevink onder begeleiding van een gids. Om 19.30 uur verzamelen de deelnemers op de parkeerplaats van Klumpenhouwer, Grevinkweg 2 te Aalten.

De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor de schoonheid en stilte van een donkere nacht. Het is tevens een oproep om spaarzamer en bewuster met verlichting om te gaan.
Wie mee wandelt, kan luisteren naar de verrassende geluiden van het nachtelijke leven en de prachtige sterrenhemel bewonderen. Stevige wandelschoenen of laarzen worden aanbevolen.
Deelname is gratis, wel dient men zich per mail op te geven bij: tonnystoltenborg@zonnet.nl.
Mocht de wandeling vanwege het weer niet doorgaan, dan krijgt men per e-mail bericht. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.


Opbrengst collecte

DINXPERLO/DE HEURNE - In de week van 18 tot 23 september heeft de jaarlijkse collecte voor de Nierstichting in Dinxperlo en De Heurne plaatsgevonden.

Deze collecte heeft 3.158 euro opgebracht. Alle collectanten en gulle gevers worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan dit mooie resultaat.