Demonstratie houtbewerking. Foto: Jaap Bosma

Sander Lensing scoort vier keer voor SVD in Barchem

DINXPERLO - Na 90 minuten stond er 0-4 op het bord na de wedstrijd tussen SVBV en SV Dinxperlo. Een normale uitslag gezien het enorme kwaliteitsverschil tussen beide ploegen. Toch zal men in Barchem denken 'we hadden ergens in de eerste 70 minuten de gelijkmaker moeten maken' terwijl de Dinxperloërs het gevoel hadden de 0-4 eindstand had de ruststand moeten zijn. En beiden hadden ook geen ongelijk.

Dinxperlo kreeg na een steekpass van Ramon Radstaak een open kans maar Michiel Aalbers stuitte op de keeper. Na een minuutje of twintig was het dan toch raak. Een goede pass van Davey Lichtenberg bracht Sander Lensing in scoringspositie. Vanaf links naar binnen trekkend omspeelde hij simpel nog de libero om vervolgens de keeper te passeren met een schot in de verre hoek. Dinxperlo bleef de ploeg in balbezit maar kwam goed weg na een eigen corner. SVBV verdedigde uit waarna de gastheren sneller omschakelden dan Dinxperlo. Massop kon met de voeten redding brengen omdat de spits de bal niet goed controleerde toen deze alleen voor de keeper verscheen. Dinxperlo verzuimde in de slotfase van de eerste helft de score verder uit te bouwen. Spoor legde voor op de in buitenspelpositie staande Lichtenberg in plaats van zelf te schieten en even later treuzelde Spoor te lang waardoor hij vanuit een moeilijke positie het zijnet raakte.

In de tweede helft verzuimde Lensing de wedstrijd toen al in het slot te gooien toen hij vanaf links alleen voor de keeper verscheen. Lensing speelde de bal iets te ver vooruit. Verder was Ramon Radstaak twee keer dichtbij via schoten uit de tweede lijn. Een afgeslagen corner bracht vervolgens SVBV alleen voor keeper Massop. Robin Radstaak controleerde niet goed en plots lag het open. Keeper Massop stond te ver voor zijn doel maar de Barchemse spits kwam niet verder dan een slecht uitgevoerde lob rechtstreeks in Massops handen. Maar SVBV ging er plots in geloven. Het team kwam echter niet veel verder dan wat schoten van buiten de 16. Toch moest de ingevallen Sjoerd Harbers redding brengen op het moment dat de doorgeschoven libero wilde uithalen. SVBV wilde een penalty maar die werd terecht niet gegeven. Op het moment dat SVBV dacht aan een gelijkspel sloeg Dinxperlo eindelijk toe. Binnen een minuut of zeven scoorde Lensing drie keer. Eerst na een steekpass van Ramon Radstaak, vervolgens na een hakballetje van Spoor en vervolgens in een één op één met de keeper via een stiftje. Zo eindigde de wedstrijd toch nog in een ruime zege maar was het spel af en toe te verkrampt. Het was lastig vanwege het 'lange-halen-snel-thuis'-voetbal van de gastheren. Maar uiteindelijk werd het verschil in kwaliteit toch in de score uitgedrukt. Door deze mooie zege staat Dinxperlo op plek vier.