De Muziekfabriek is de organisator van de Gitaaravond 2.0. Foto: Waltraud Wensink
De Muziekfabriek is de organisator van de Gitaaravond 2.0. Foto: Waltraud Wensink Foto:

Gitaaravond De Sander terug van weggeweest

Vervolg van de voorpagina

DINXPERLO - De Muziekfabriek organiseert weer een gitaaravond, die plaatsvindt in De Sander in Dinxperlo.

Roland: "We willen het ook vooral laagdrempelig houden zodat iedereen kan komen. Ook al speel je normaal gesproken alleen maar op de bank in je eigen huis, of misschien zing je alleen op de badkamer. Dat maakt op deze avond allemaal niks uit. Je bent van harte welkom". Jody: "Er zijn die avond ook een aantal leerlingen die samen met hun gitaarleraar laten horen wat ze tijdens de lessen hebben geleerd. Mijn zoon Jan doet ook samen met mijn zwager mee. Hij voelt zich vrij genoeg om met zijn elf jaar op het podium te gaan zitten spelen met zijn gitaar en zingt er dan ook nog bij. Je moet het maar durven op die leeftijd. Maar de 'gitaaravond 2.0 ' is ook een leuk podium voor muzikanten die graag eens iets anders spelen dan dat wat ze normaal spelen. Misschien vind je het wel leuk om eens een klassiek stuk, gospel of country te spelen in plaats van Blues. Dat mag en kan allemaal!"

'Wij helpen ook bij drempelvrees'
Tom: "We snappen heel goed dat er mensen zijn die zichzelf nog niet goed genoeg vinden en ook dat mensen last van een beetje drempelvrees hebben. Wij bieden de mogelijkheid om tijdens onze oefenavond langs te komen om zo samen met ons aan het verdwijnen van die drempelvrees te werken. Gezellig samen oefenen en je zult zien dat het gaat lukken." De organisatoren stimuleren iedereen om zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen uit te nodigen. Iedereen krijgt ongeveer tussen de 15 en 20 minuten tijd om iets te laten horen. "Minder mag natuurlijk ook, als je maar één nummer kent. Er is geen minimum- of maximumleeftijd voor de Gitaaravond maar het is niet de bedoeling dat je met een complete band komt. Dat is iets dat je even in de smiezen moet houden."
Wie mee wil doen met deze Gitaaravond 2.0, moet zich vóór 20 oktober aanmelden bij Wilko via de mail: W.lasmex@yahoo.nl, Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden. De Sander is te vinden aan de Aaltenseweg 73 in Dinxperlo.


Veel interesse in 50-Plusbeurs

DINXPERLO/AALTEN - Op donderdag 5 oktober opent wethouder Henk Rijks de derde editie van de 50-Plusbeurs in het Kulturhus in Dinxperlo. De organisatie van de beurs is in handen van Samenwerkende OuderenBonden Aalten (SOBA) en Dinxpers Belang. De beurs vindt bij toerbeurt in Aalten en Dinxperlo plaats. Het aanbod is dit jaar verder uitgebreid en strekt zich uit met stands in de grote zaal, filmzaal en de foyer. In de Meet en Greethoek is er gelegenheid om even wat bij te komen en gelijk te genieten van een drankje en een gezellige live muziek. De opzet van de beurs is om de vijftigplussers te informeren over alles wat de ondernemers in hun omgeving te bieden hebben. De ruim veertig standhouders van de 50 Plus Beurs bieden net dat ietsje meer door hun aanwezigheid, presentaties, demonstraties en persoonlijke voorlichting. De beurs duurt van 13.00 tot 18.00 uur.