Jan Elburg, elf jaar jong, en al deelnemer! Foto: Waltraud Wensink
Jan Elburg, elf jaar jong, en al deelnemer! Foto: Waltraud Wensink Foto:

Gitaaravond terug van weggeweest

DINXPERLO -Terug van weggeweest. Dat geldt voor de befaamde Gitaaravond, het podium voor een ieder die wil laten horen wat hij of zij kan op de gitaar. Onder de noemer Gitaaravond 2.0 is het concept ietwat aangepast. Niet alleen gitaristen zijn welkom op het open podium maar iedereen die een instrument bespeelt, krijgt op zaterdag 21 oktober de mogelijkheid om dit semi-akoestisch te delen met het publiek bij De Sander in Dinxperlo. De organisatie ligt als vanouds in handen van de 'immer fröhliche' en bijzonder gezellige gastheren van de Muziekfabriek: Wilko te Grotenhuis, Jody Elburg, Tom Seegers en nu ook Roland Roskam. Zij staan garant voor een gezellige avond waarbij zowel jonge als de meer ervaren talenten op een enthousiast publiek kunnen rekenen.

Door Waltraud Wensink

Wilko: "Omdat er buiten gitaristen ook andere talenten welkom zijn hebben is het eigenlijk een muziekavond maar dan met een twist. Kun je geen instrument bespelen maar wel goed zingen dan mag dat namelijk ook. En misschien schrijf je wel hele mooie gedichten en wil je die graag voordragen, dat is allemaal mogelijk op deze avond." Ooit heeft ook de winnaar van de Voice Kids, Laura van Kaam, op het podium van de gitaaravond gestaan, en zie wat het haar heeft gebracht. De organisatoren zijn erg flexibel en zijn ook bereid om talenten eventueel muzikaal te begeleiden als dat wenselijk is. "Niet iedereen voelt zich gelijk vrij op het podium en voor sommigen kan dat een drempel zijn om voor publiek op te treden en dat is jammer van het talent dat iemand heeft. Wij begeleiden ze dan graag met gitaar of keyboard. Dat is geen enkel probleem", zegt Tom. Het belangrijkste is dat het een gezellige en gemoedelijke avond wordt voor zowel de mensen op het podium als voor het publiek.

"De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen maar er mogen er nog best een paar bij. We hebben graag een verscheidenheid van mensen op ons podium". meent Wilko. Hij voegt toe: "Wat zou het ook leuk zijn als vluchtelingen, statushouders, nieuwe Nederlanders, zich ook zouden opgeven voor deelname. Multiculti, hartstikke leuk!"

Lees verder op pagina 7