De Philharmonie Gelre. Foto: PR
De Philharmonie Gelre. Foto: PR Foto:

Najaarsconcert Fanfareorkest Psalm 150

DINXPERLO - Op zaterdag 14 oktober vindt het najaarsconcert van Psalm 150 plaats. Dit jaar heeft het orkest Philharmonie Gelre en virtuoos euphoniumsolist Robbert Vos uitgenodigd om naar Dinxperlo te komen. Het concert begint om 20.00 uur in Sportcentrum Het Blauwe Meer (De Kolk 6). De entree is 10 euro. Donateurs van Psalm 150 betalen op vertoon van hun donateurskaart 7,50 euro.

Philharmonie Gelre
Philharmonie Gelre is een regionaal harmonieorkest met ongeveer 70 leden. Het doel van het orkest is tweeledig: ze willen ten eerste als groot symfonisch blaasorkest muziek maken op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau en ten tweede willen ze concerten geven met een veelzijdig en vernieuwend repertoire voor een groot en breed publiek. Dit jaar bestaat Philharmonie Gelre 90 jaar. Dat wordt gevierd met speciale activiteiten en een groots concert op 19 november in het Musis Sacrum in Arnhem waarbij stukken van Italiaanse meesters worden uitgevoerd. Ook in het programma van 14 oktober zijn deze componisten terug te vinden. Het programma van Philharmonie Gelre bestaat uit Echoes of San Marco (J. de Meij), Preludio Sinfonico (G. Puccini) en het ballet Belkis, Regina di Saba (O. Respighi). Het orkest staat onder leiding van Joop Boerstoel.

Psalm 150 en Robbert Vos
Het A-orkest van Psalm 150 speelt in de Concertafdeling en heeft door de jaren heen vele prachtige resultaten behaald. Psalm 150 promoot graag fanfaremuziek bij een breed publiek en daarom worden er in Dinxperlo en omgeving regelmatig speciale concerten georganiseerd, waarbij fanfaremuziek op een verrassende wijze wordt gepresenteerd en er bijzondere samenwerkingen worden aangegaan. Zo organiseerde Psalm 150 in februari 2017 Blue Lake Proms; een muzikaal spektakel in samenwerking met een zanger, koor, DJ en dansers waar ruim 1200 bezoekers van genoten. In het voorjaar van 2017 heeft het orkest meegewerkt aan de CD-opname van Robbert Vos: een virtuoze euphoniumsolist. Op 14 oktober zullen Robbert en Psalm 150 samen optreden met 'De Hel Fan '63' (H. de Boer) en Amor Fati (J. Bosveld). Daarnaast speelt Psalm 150 onder andere Pathétique (T. Doss) en het Latijns-Amerikaanse Conga del Fuego Nuovo (A. Marquéz).