Gerard Kolenbrander speelt vast een deuntje bij Old Dutch. Foto: Frank Vinkenvleugel
Gerard Kolenbrander speelt vast een deuntje bij Old Dutch. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Classic Rock Night 2 groots opgezet

DINXPERLO - Ruim vijfhonderd muziekliefhebbers hebben het afgelopen jaar de eerste editie van de Classic Rock Night bij Old Dutch bezocht. Het mag gezegd worden, het was een topavond voor zowel de bezoekers als muzikanten. Op 30 september mogen we rekenen op een tweede editie van de Classic Rock Night. Een avond die nog spectaculairder en grootser is opgezet dan de vorige editie. Een avond met veel regionale maar ook nationale artiesten. Er wordt geadviseerd om op tijd kaarten te bemachtigen want als het net zoals de vorige keer gaat kan het maar zo zijn dat je voor een dichte deur staat.

Door Waltraud Wensink

Kolenbrander: "Het begint nu spannend te worden. Zal het allemaal goed gaan, zullen de artiesten wel komen opdagen, is iedereen voldoende voorbereid, gaat alles naar behoren functioneren, allemaal zaken waar je toch wel mee bezig bent." Aan de inzet van Kolenbrander ligt het niet, die is enthousiast en gedreven genoeg. Hij mag rekenen op de hulp van een aantal professionele en kundige mensen zoals muzikaal adviseur Erwin van Remmen, Paul Gregoor en Meindert Bussink. "Zonder deze mensen had ik het niet gekund", aldus Kolenbrander.

Concept blijft hetzelfde
Het concept van de Classic Rock Night blijft hetzelfde, alleen zijn daar dit jaar een aantal acts en namen aan toegevoegd. Er komen nieuwe en bijzondere aspecten bij. Het publiek mag rekenen op een diversiteit van muzikanten met aanvulling van een aantal bijzondere artiesten met bijzondere instrumenten. "Paul Gregoor regelt de arrangementen en Meindert Bussink is er om de muzikanten bij elkaar te brengen. Er komen namelijk zangers, gitaristen, violisten, blazers, cellisten, drummers, een harpiste en zelfs een doedelzakspeler. Dan hebben we echt de professionaliteit en enthousiasme van deze twee mensen hard nodig", meent Gerard. "Er komen veel verschillende muzikanten op het podium die niet alle dagen met elkaar spelen. Samen spelen ze als 'de All Star Band'. Als presentator voor deze avond hebben we Frans Schepers. We moeten rekening houden met ongeveer dertig verschillende personen die hun ding op het podium gaan doen. Paul Gregoor voor de muzikanten en Meindert Bussink op het podium met de muzikanten. Vandaar ook weer dat plan waar Erwin van Remmen het steeds over heeft."
Op 30 september zorgt Jordi Deckert van Eastview Media voor beeldmateriaal en er komen grote schermen te hangen zodat niemand iets hoeft te missen van deze geweldige avond. Voor het geluid krijgt Kolenbrander medewerking van Wilco Fles als sound engineer.

Line up
De volgende namen worden op 30 september op het podium verwacht: Jan Akkerman en Rob Orlemans (Half Past Midnight), Dick Kemper (Vanderberg), Paul Kemper (Boh Foi Toch), Bert Heerink, Catch20 Pop Band, Nick Obbink, Meindert Bussink, Harald te Grotenhuis, Joost Lötters, Michiel en Benjamin Kip, de beide broers die samen drummen, Natasja Thijsen, Leon Nijman, Dirk Stam, Geo Wassink, Dinant Duenk, Heidi Kraan, Denise Kerkhof, Desiree Drijfhout, Nathalie van Dishoeck, Mirjam Suppers, Janne-Mink Nijp, en The Block Busters.

Lees verder op pagina 3