Douwe Kaastra komt, geflankeerd door zijn zoons, het veld op door een erehaag. Foto: Frank Vinkenvleugel
Douwe Kaastra komt, geflankeerd door zijn zoons, het veld op door een erehaag. Foto: Frank Vinkenvleugel

Team Douwe Kaastra wint zijn afscheidswedstrijd

DINXPERLO - Binnen het voetbal wordt er regelmatig op de training jong tegen oud gespeeld. En dan winnen negen van de tien keer de oudjes. Dat was ook in het afscheidsduel van Douwe Kaastra het geval. Team Douwe met allemaal oud eerste elftalspelers won van het huidige, heel jonge, SVDinxperlo 1, met 4-3.

Van heinde en verre waren ze gekomen om Douwe als voetballer uit te zwaaien. In de zeventien jaar dat Douwe in het eerste heeft gespeeld, heeft hij vele spelers zien komen en gaan. Maar afgelopen vrijdag waren de uitgenodigde spelers en trainers trots dat ze van het all-star team van Douwe onderdeel mochten uitmaken. Een aantal van hen had de woensdag voor de wedstrijd zelfs getraind onder leiding van oud-trainer Bennie Mellendijk.

Erehaag van spelers en jeugdteam voor Douwe

Om half acht was de tribune goed gevuld, zo'n 250 toeschouwers hadden de regen getrotseerd, en vormden alle spelers en de spelers van zijn jeugdteam een erehaag. Douwe kwam met zijn zoons, die deze dag de pupillen van de week waren, op het veld onder luid applaus. Nadat spreekstalmeester Freriks de opstellingen had opgenoemd kon de wedstrijd beginnen. Dinxperlo 1 nam zoals verwacht al vroeg een voorsprong maar terwijl nog niet alle spelers teruggekeerd waren op eigen veld en de scheidsrechter nog niet had gefloten voor de aftrap schoot Silvolde-aanvaller Alexander Tempels vanuit de aftrap de bal over doelman Richter in het doel. Hij was te fraai om afgekeurd te worden. 1-1. Daarna regende het kansen aan beide kanten. Een schot van Douwe werd onderuit de hoek getikt door Richter die ook redde in een 1 op 1 met Alexander Tempels. Bolwerk schoot voor team Douwe nog naast op aangeven van Schreur en Gauthiers omhaal haalde het doel niet. Wouter Kaastra en Danny Maurick haalden nog een paar keer de achterlijn; ze waren duidelijk te snel voor het wat statische spitsenduo Schreur en Gauthier. Achterin hadden Bert Radstaak, Frank Gerritsen en Jeffrey ten Holte het lastig met de snelheid van de eerste elftalspelers. Die schakelden wat sneller om dan de oudjes en passeerden keeper Freriks nog tweemaal: 1-3

Na de rust werd Freriks vervangen door Luuk Massop en werd tevens het gebrek aan loopvermogen en snelheid gewisseld. Tonnie Schuurman, Rene Vrieze , Marcel Vreeman en Ramon Bolwerk kwamen Schreur, Gerritsen, Radstaak en Gauthier vervangen. Nadat Dinxperlo 1 een reuzekans op 1-4 verprutste nam Alexander Tempels het heft in handen. Het was duidelijk te zien dat hij wekelijks in de hoofdklasse actief is.

In het laatste kwartier scoorden de oudjes dan ook nog drie maal en brachten daarmee de eindstand op 4-3. Douwe probeerde het ook nog een keer in de tweede helft maar ook nu ranselde Richter het schot uit de hoek.

In de laatste minuut werd Douwe Kaastra vervangen. Op de schouders van zijn medespelers werd hij van het veld gedragen om een bos bloemen van de voorzitter in ontvangst te nemen die hem tevens bedankte voor 17 jaar in SVD1.
Na afloop was er nog een bedankspeech van de aanvoerder en moest er vooral veel (bij)gepraat worden. Het was nog lang gezellig in de kantine van SV Dinxperlo.