Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Meidenvoetbalmiddag zeer geslaagd, avondprogramma door onweer ingekort

DINXPERLO - De meidenvoetbalmiddag die op woensdag 30 augustus bij sv Dinxperlo werd gehouden is prima verlopen. Sv Dinxperlo kan terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Op woensdagmiddag om 14.00 uur waren de dames van VR1 al op Sportpark 't Welink om samen met Jos Mekkes van JM Sport Consultancy alles klaar te zetten voor de meiden/vrouwen voetbalclinic bij SVDinxperlo. Er was onder andere een snelheidsmeter zodat er opgemeten kon worden hoe hard je kon schieten en VR zette een mooi opblaasbaar voetgolfspel klaar waarmee punten gescoord konden worden. Ook werden allerlei voetbalvormen aangeboden zoals afwerken en partijtjes spelen. Ook werd een estafettespel klaargezet en Jos had ook een paar tjoeks meegenomen.

Om 15.30 uur kwamen de eerste meiden aanfietsen, sommigen alleen en anderen weer gezellig met ouders en opa's en oma's. Het bleef lopen met de meiden en iets later dan gepland begon de voetbalclinic met meer dan zestig meiden. Jos begon met een algemene warming-up en werd daarbij geassisteerd door Geke Schuurman van FC Gelre en Maarten Cohen van Jong Achilles. Natuurlijk waren ook de dames van sv Dinxperlo VR1 van de partij. Er werden groepjes gemaakt en elk onderdeel werd afgewerkt. Super enthousiaste meiden voetballen naar hartenlust op het hoofdveld. Elke tien minuten schoven ze weer door naar een ander uitdaging. Tussendoor was er natuurlijk een kleine drinkpauze en de ranja smaakte iedereen heerlijk. Ook de toeschouwers genoten er zichtbaar van.

Rond 17.00 uur kwam er bezoek van echte profvoetbalsters. Van FC Twente kwamen Nicky Ervard, Aschleigh Weerden, Lois Nienhuis en Jassina Blom. Ze kwamen een kijkje nemen en liepen tussen alle meiden op het veld om af en toe ook een balletje mee te tikken. Om 17.45 uur was er een pauze en kon men genieten van een lekker patatje of kroketje. Na de pauze was het tijd voor de open trainingen. De MO9, MO13, MO15 en de MO17 kregen een leuke leerzame training onder leiding van Jos en hun eigen trainers. De vrouwen van FC Twente deden met een oefening leuk mee en dat viel natuurlijk erg in de smaak bij alle meisjes.

Na afloop van de training was er tijd voor het uitdelen van handtekeningen en fotosessies met de profvoetbalsters. Er werden heel wat voetbalshirts voorzien van handtekeningen en zelfs op bidons werden namen geschreven. Ook werden er nog prijzen uitgedeeld in alle leeftijdsgroepen. Voetbalshirts en een bal werden beschikbaar gesteld door Sport Eleven, haarbandjes door WEURO en accessoires zoals leeuwinnensjaals en polsbandjes. En ook werden er nog dertig toegangskaartjes voor de wedstrijd van Jong Oranje tegen Engeland uitgedeeld. Daarna gingen de dames van FC Twente weer naar Enschede terug en was het programma voor de jeugd afgelopen en ging het progamma voor de VR2 en VR1 van start.

Er kwamen nog twee profvoetbalsters naar Sv Dinxperlo, Beau Rijks van Achilles en Sharon Bruinenberg van Pec Zwolle. De training voor de vrouwen werd gegeven door Jos, hij werd geassisteerd door de eigen trainers.Ook speelden de beide profs even mee. Waar Sv Dinxperlo 's middags super veel geluk had met het weer, in de avond viel de regen met bakken uit de hemel. Jammer genoeg moest de training worden gestaakt omdat het ook begon te onweren en natuurlijk staat de veiligheid voorop. Al met al kan de organisatie terugkijken op een fantastische middag, veel blije gezichtjes en veel sportiviteit bij Sv Dinperlo. Spijtig dat de avond letterlijk in het water is gevallen, aldus de organisatie.

Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel