De Ierse band Cua. Foto: PR
De Ierse band Cua. Foto: PR Foto:

Huiskamerconcert van Ierse band Cua

IJZERLO - Op donderdag 14 september is iedereen van harte welkom bij een huisconcert van de Ierse band Cua op Boerderij 't Westendorp in IJzerlo. Het trio noemt hun folk-wereldmuziek stijl zelf Atlantiaans. Deze bestaat uit een mooie mix van gitaren, viool, bouzouki, percussie en driestemmige vocalen. Cua heeft door hun enthousiaste, hartstochtelijke en originele optredens een naam opgebouwd in Ierland, Duitsland, Groot- Brittannië en Frankrijk. Het luisterconcert wordt gegeven op donderdag 14 september, aanvang 20.00 uur. Graag vooraf even aanmelden per e-mail: joke.ruesink@hotmail.com of telefoon: 0543 466294.


ADW op excursie naar Rees am Rhein

REGIO - Op zaterdag 16 september gaat Oudheidkundige vereniging ADW onder leiding van een gids een wandeling maken door de oude vestingstad Rees. Ook wordt daar het museum bezocht. Hierna gaat men 'ondergronds' om de kazematten te bewonderen.

De bezoekers ervaren zo het rijke verleden van de stad Rees: de belegering door de Fransen, Spanjaarden en Nederlanders. De vesting was ooit een van de belangrijkste in het Neder-Rijn gebied en de ondergrondse kazematten behoren tot de best bewaarde vestingwerken in het Rijnland.

De tocht begint stipt om 13.30 uur. Na afloop van de rondleiding is er 'Kaffee und Kuchen' bij Rhein Café Rösen. De deelnemers verzamelen om 13.15 uur op de parkeerplaats bij het Stadskantoor, Markt 1, 46459 Rees, Duitsland. Deelnemers reizen op eigen gelegenheid, parkeren kan op de parkeerplaats aan de Westring (500 meter lopen naar het stadskantoor). De kosten voor deze excursie bedragen 10,- per persoon. Dat is voor de rondleiding/museum en de Kaffee und Kuchen.

Opgave vooraf is noodzakelijk in verband met de planning. Er kunnen maximaal 30 personen mee. Voor vragen over deze excursie: Berny Woolschot, e-mail: bwoolschot@kpnplanet.nl of tel: 0315 - 642 331.