Puck van Holstein. Foto: Frank Vinkenvleugel
Puck van Holstein. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Open dag bij Wire Weaving Dinxperlo

DINXPERLO - Op zaterdagmorgen 16 september kunnen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen bij Wire Weaving Dinxperlo, voorheen Metaalgaasweverij Dinxperlo. Dit ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf, dat in september 1917 is opgericht door de Dinxperse koperslager August Hallen.

Door Iris Jansen

"Met elkaar zijn we trots op ons bedrijf", vertelt directrice Puck van Holsteijn. "Eigenaar Jan Hallen is thans de derde generatie van het familiebedrijf. Wanneer we terugblikken op de historie en alle bedrijfsontwikkelingen, kunnen we er trots op zijn wat hier generaties lang door vakmensen is neergezet. Het bedrijf kent dan ook een sterke onderlinge verbondenheid. De metaalgaasweverij heeft vanaf zijn vestiging een grote rol gespeeld in Dinxperlo. Generatie op generatie zijn hier werkzaam geweest of nog werkzaam; het ging en gaat nog van vader op zoon en zelfs op dochter", lacht van Holsteijn.

In mei was het gehele personeel al per vliegtuig afgereisd naar Itali? voor een feestelijk weekend. Er werden tevens met de werknemers enkele klanten in Verona en Milaan bezocht.
Van Holsteijn:"Het was geweldig hoeveel energie en zorg onze klanten er in gestoken hadden, om onze groep, bestaande uit zo'n 112 mensen, te ontvangen. Het is natuurlijk wel bijzonder om met eigen ogen te kunnen zien wat er van onze producten gemaakt wordt. Daar ben je toch elke dag mee bezig en opeens wordt het allemaal een stuk tastbaarder. We hebben een heerlijke tijd gehad in Verona en aan het Gardameer. Een weekend dat we niet snel zullen vergeten."

Voorbereidingen
"Eigenlijk zijn we vanaf vorig jaar al bezig met de aanloop naar ons 100-jarig bestaan. Vorig jaar maart hebben we op feestelijke wijze onze nieuwe bedrijfsnaam en bedrijfslogo geïntroduceerd. We waren toe aan een nieuwe huisstijl met een wat meer moderne en internationale uitstraling. Opvolgend konden we in september met Wiredpeople.nl ons eerste consumentenproduct lanceren; we willen daarmee laten zien dat producten van metaalgaas een geweldige plaats kunnen innemen in een woonomgeving. Bij de winkels LEF in Dinxperlo en Stoer Wonen in Aalten hangen voorbeelden hiervan. Via onze website kun je je eigen foto's laten afdrukken op metaalgaas, zowel in kleur als in zwart-wit. Op dit moment werken we aan nog meer interieur-idee?n. Wanneer je als industrieel bedrijf na 100 jaar kan laten zien dat je als traditioneel familiebedrijf openstaat voor nieuwe en innovatieve idee?n, zegt dat wel wat over het karakter van ons bedrijf en onze kernwaarden: trouw, vakmanschap en eigen-wijs. Onze slogan 'Endless Connection' geeft aan waarvoor we staan: oud en nieuw zijn onlosmakelijk met elkaar 'verweven."

"September is de maand waarin we daadwerkelijk 100 jaar bestaan en dat willen we ook graag delen met de bewoners van Dinxperlo en omstreken. Van 10.00 uur tot 12.30 uur staat de deur open voor een rondleiding bij Wire Weaving Dinxperlo. Het productieproces van de diverse gaassoorten is die morgen te volgen. Ook is te zien in welke branches en producten de gaassoorten worden verwerkt. De route loopt via het kantoor naar de productieafdeling op chronologische volgorde van draadtrekken, opbomen, weven, lassen, filterafdeling en expeditie. Verschillende machinegroepen zijn actief en er zal een uitleg bij worden gegeven. De route loopt via vastgestelde looppaden in verband met de veiligheid en ook met het oog op kinderen. Het traject is ook te volgen voor mensen met een rollator of rolstoel. Dan is voor ons de dag nog niet voorbij want vanaf 12.30 uur moeten we aan de slag om alles voor te bereiden voor het avondprogramma voor onze klanten en genodigden. We hopen dat we veel mensen op onze 'open dag' kunnen verwelkomen."