Ronnie en Ramon nemen vast even een voorproefje op zaterdag 16 september. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ronnie en Ramon nemen vast even een voorproefje op zaterdag 16 september. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Regionale acts bij Blue Lake Rock

DINXPERLO - De vorige editie van 'Blue Lake Rock' is goed in de smaak gevallen bij zowel het publiek als de organisatoren. Reden genoeg om voor een tweede editie te gaan, en wel op zaterdag 16 september bij Het Blauwe Meer. Ronnie Kraaijenbrink krijgt hierbij weer de medewerking van Ramon Radstaak van Sportcentrum het Blauwe Meer en natuurlijk een aantal vrijwilligers die garant staan voor een sfeervol en gezellig festival.

Door Waltraud Wensink

Het wordt in de maand september bijna een 'marathon van festivals' in Dinxperlo. Bijna ieder weekeind is er wel iets op muzikaal gebied te beleven en dat is goed nieuws voor de muziekfans. Als locatie hebben de organisatoren van Blue Lake Rock voor dezelfde plek gekozen als het voorgaande jaar.

Ronnie: "We bakenen de ruimte waar we het podium neerzetten mooi af en maken er een gezellig en knus terrein van zodat we niet verdrinken in de ruimte." Ramon: "Het fijne van deze locatie is dat we bij slecht weer ook kunnen uitwijken naar binnen." En dat is natuurlijk prettig omdat de kans op buien in september vaak wel aanwezig is.
Cold Sweat
Een drietal bands zal het podium betreden en een wervelend optreden verzorgen namelijk: 'Cold Sweat', de bekende band uit Dinxperlo die een 'thuiswedstrijd spelen' met eerlijke, lekkere, dampende en vette Rock covers. De band bestaat uit Robbie Nijman (lead gitaar), Allan Irving (gitaar/zang), Henk Jansen (bas/zang), Huub Ressing (drums) en last but zeker not least 'rockdiva' Lisa te Grotenhuis (zang).

'Arrow Revival' is een band die zijn genre als Classic Rock omschrijven en mooie covers spelen. Hun naam ontlenen ze aan het radiostation 'Arrow Classic Rock FM', precies hetgeen de oprichter van de band voor ogen had. Je komt hun naam regelmatig tegen en nu wederom bij Blue Lake Rock. De bandleden zijn Rene Ebbers (zang), Nico Vink (bas), Ap de Zwart (gitaar) en Gerian Focking (drums).Ze spelen wat het publiek wil horen en geven er een eigen twist aan.
'Phoenix' De naam zegt het eigenlijk al. Na een aantal wijzigingen van muzikanten is de band als het ware 'herrezen uit zijn as', en stomen de mannen zich nu klaar voor het grotere werk. In 2017 is er een frontzanger bijgekomen en dat bleek een goeie zet te zijn. Elk lid van de band draagt ook nog eens zijn muzikale steentje bij qua (achtergrond) zang en stuk voor stuk staan ze te popelen om het podium op te gaan met een comeback en zich live te presenteren aan het Dinxperlose publiek.

Ramon Radstaak en Ronnie Kraaijenbrink willen naast de vrijwilligers ook de Brugman uit Gaanderen en Netwerk uit Dinxperlo bedanken voor de medewerking en sponsoring. Ronnie: "Mocht het dit jaar weer een succes worden dan is het misschien zelfs denkbaar om bij een volgende editie ook hier een festivalcamping te starten", lacht Ronnie. Maar dat idee wuift hij voorlopig nog even weg. "Eerst maar eens kijken hoe het dit jaar gaat lopen. Wij hebben er in ieder geval zin in en we hopen het publiek ook", aldus Ramon.

Gratis toegangskaarten
Ook bij dit festival zijn er diverse acties waarbij je kaarten kunt winnen voor Blue Lake Rock, onder andere bij de puzzel in Dinxpers Nieuws. Blue Lake Rock opent de poorten voor publiek rond 19:30 uur en de eerste band start om 20:00 uur. Om 01:00 zal de laatste band de avond muzikaal afsluiten. De toegang is 5 euro inclusief 1 consumptie.