Het team van Sfeermaeckers staat voor een goed advies. Foto: Lydia ter Welle
Het team van Sfeermaeckers staat voor een goed advies. Foto: Lydia ter Welle Foto:

OpvoedSpektakel

DINXPERLO/AALTEN - Het Preventie Platform Jeugd vanuit de vier gemeenten: Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk houdt op zondag 8 en maandag 9 oktober het OpvoedSpektakel in het Hof van Eckberge in Eibergen.

Tijdens dit OpvoedSpektakel wil het Preventie Platform Jeugd op zondag 8 oktober van 10.00 tot 14.00 uur ouders informeren over diverse thema's rondom opvoeding. Het gaat onder andere om thema's als coaching, positief opvoeden, social media, bewegen, rouwverwerking en andere onderwerpen die betrekking hebben op opvoeden en welzijn van kinderen.
Op maandag 9 oktober van 9.30 uur tot 15.30 uur zal het OpvoedSpektakel gehouden worden voor en door professionals. Doel hiervan is om elkaar te leren kennen en te informeren over het diverse aanbod, zodat ouders / hulpvragers naar de juiste organisatie / hulpverlening doorverwezen kunnen worden.
Wie wil meewerken aan het OpvoedSpektakel door middel van het geven van informatie, workshops of een andere manier kan zich aanmelden voor 20 september via mail: info@preventieplatform.nl. Om een divers aanbod te kunnen realiseren (qua inhoud en locatie) kan er bij meerdere aanmeldingen een selectie gemaakt worden. Hierover ontvangt men 14 dagen van tevoren nadere informatie.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Karin Berenschot: 0620941375 of Esther Teunissen: 0639206601. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Sfeermaeckers breidt team uit

LICHTENVOORDE - Het verkoop- en adviesteam van interieurspecialist Sfeermaeckers aan de Rapenburgsestraat 16 in Lichtenvoorde wordt uitgebreid met Anne van den Hurk.

Met de komst van Anne van den Hurk wordt de advisering nog completer. Anne is geen onbekende in de woninginrichtingsbranche. Zij komt, net als Jan te Kronnie, uit een woninginrichtersfamilie.
Zij komt op de donderdagen het team van Sfeermaeckers versterken. Met haar ervaring in woninginrichting voegt zij een extra dimensie toe aan de advisering door het team.

Iedereen die zijn woning eens compleet anders wil inrichten, kan daarvoor terecht bij Sfeermaeckers. Dat hoeft lang niet altijd te betekenen dat men ook moet overgaan tot aanschaf van een volledig nieuw interieur. Ook met kleine investeringen kan het woongenot verhogen worden verhoogd. Dat is waar Sfeermaeckers voor staat: een advies met kennis van zaken, en sfeer maken in en om de woning. Iedereen is welkom in de winkel om te informeren naar de mogelijkheden.


Het Broodfonds: de oplossing voor onverzekerde zzp'ers?

BREDEVOORT - De eerste Tegenlicht Meet Up van het nieuwe seizoen gaat over het Broodfonds. De bijeenkomst is op vrijdag 8 september. Vanaf 19.00 uur wordt de Tegenlicht-uitzending vertoond en om 20.00 uur start de Meet UP. De toegang is vrij.

Nederlanders telt ruim 1 miljoen zelfstandigen zonder personeel. Vier op de vijf zzp'ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een tikkende tijdbom onder ons sociale stelsel? Op vrijdag 8 september gaat men bij de Tegenlicht Meet Up Bredevoort in de Koppelkerk in gesprek over een mogelijke oplossing: het Broodfonds. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert de inkomensgevolgen van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Heb je als zzp-er helemaal niets geregeld en je kunt vanwege ziekte of ongeval niet meer werken, dan rest uiteindelijk de bijstand. Er is een alternatief: het broodfonds. Een nieuw soort arbeidsongeschiktheidsverzekering gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Steeds meer ondernemers en zelfstandigen verenigen zich in broodfondsen. Ze sparen door middel van giften voor elkaar. Aan de andere kant zijn er politieke partijen die een verplichte AOV voor zelfstandigen in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.

Deze eerste Tegenlicht Meet Up van het nieuwe seizoen is gebaseerd op de Tegenlicht-uitzending van zondag 3 september: Ons dagelijks brood. Er zijn gasten om de discussie aan te zwengelen.