Deliverance. Foto: PR
Deliverance. Foto: PR Foto:

Nog enkele plekken bij Muziek maak je zelf

DINXPERLO - Kinderen ouder dan 8 jaar kunnen zich nog opgeven voor de nieuwe cursus 'Muziek Maak Je Zelf!'. De cursus begint in september en vindt elke vrijdag plaats van 18.00 uur tot 19.00 uur. Leerlingen die zich opgegeven hebben, krijgen hier persoonlijk bericht van. Opgeven kan tot en met maandag 28 augustus via www.psalm150.nl of door een mail te sturen naar jeugdzaken@psalm150.nl. Ook voor meer informatie of vragen kan men hier terecht; telefonisch informatie vragen kan bij Anneke Wisman, 06-23442080. In de 'Muziek Maak Je Zelf'-cursus leren de kinderen spelenderwijs de basisbeginselen van het muziek maken en ze leren het fanfareorkest en de instrumenten kennen. Na achttien weken mogen ze al een instrument uitkiezen om te gaan bespelen. De ervaringen van kinderen uit voorgaande jaren zijn zeer positief.


Pieperdag bij Lensink

LINTELO - Bij de familie Lensink aan de Rosierweg 2 in Lintelo wordt op 26 augustus de Pieperdag gehouden. Deze dag op het bedrijf dat tafelaardappelen verbouwt en jongvee opfokt, is geschikt voor het hele gezin. Arie, Minie, Arjen en Tanja laten samen met hun medewerkers en vrijwilligers zien wat er op hun bedrijf gebeurt. Op het proefveldje met elf soorten aardappelen kan men zien hoe de soorten van elkaar verschillen. Op het rooiveldje mogen de kinderen hun eigen aardappel rooien, waarna ze deze schillen en hiervan een frietje of wokkel gaan bakken. In de schuur is een demonstratie sorteren en zakjes maken. Er is gelegenheid om in de jongveestal en bij de kalfjes te kijken. Er worden krieltjes en friet gebakken van eigen aardappelen. Verder is er voor de kinderen een springkussen, een grote zandbak en schminken. De toegang en alle activiteiten voor de kinderen zijn gratis, evenals de frietjes en de krieltjes. Parkeren kan in de weide aan de Rosierweg.


Deliverance en Muziekfabriek bij De Sander Open Air

DINXPERLO - Op de dertiende editie van de Open Air bij Café de Sander in Dinxperlo, op zaterdag 26 augustus, trapt de Muziekfabriek het feestje af. De mannen van de Muziekfabriek zijn gespecialiseerd in een lekkere portie 90's met af en toe een uitstapje naar the Beatles.

De tweede band op deze avond is Deliverance en die band heeft in deze regio eigenlijk geen verdere introductie nodig. Bassist Tjebbe Kleinhesseling is opgegroeid met de Open Air. Hij is medeorganisator van alle dertien edities en speelde er zelf en aantal keren. Zo ook vanavond, met zijn kompanen Jarno, Patric, Henk en Marco. Deliverance classic rockcoverband staat garant voor een strak en authentiek optreden waarbij het sentiment der herkenning hoogtij zal vieren.

Zaterdag 26 augustus vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in de open lucht bij de Sander aan de Aaltenseweg 73 in Dinxperlo. De entree is gratis. Bij slecht weer wordt het verplaatst naar binnen.


restaurantdesander.nl


Bloemschikseizoen start in september

AALTEN - Groei en Bloei afdeling Aalten organiseert ook dit seizoen weer bloemschikcursussen in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld.

Er kan keuze gemaakt worden uit een middagcursus in Dinxperlo bestaande uit vier lessen of avondcursussen in alle genoemde plaatsen bestaande uit zeven lessen die tussen september/oktober en april worden gegeven. Tijdens de cursus worden er verschillende type schikkingen gemaakt waarbij er rekening wordt gehouden met de verschillende seizoenen, Pasen en Kerstmis. Ook leert men welke materialen uit de tuin gebruikt kunnen worden, maar ook welke bloemen geschikt zijn om te gebruiken in een bloemstuk. Zowel in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld zijn nog cursusplaatsen vrij. Ervaring is niet vereist. Aan het eind van de middag/avond gaat iedereen met een mooi bloemstuk naar huis.

Aanmelden kan bij coördinator bloemschikken en workshops Daniëlle Ruesink, tel. 0315 – 640850, of per e-mail coordinator.gbaalten@gmail.com.