't Meihuus. Foto: PR
't Meihuus. Foto: PR Foto:

Open nazomertuin met concert

BREEDENBROEK - Ook in augustus is het heerlijk rond te dwalen door de veelzijdige tuin 't Meihuus van Yvonne en Wim Duitshof-Knufing aan de Terborgseweg 19 in Breedenbroek.

Deze tuin in zijn nazomerfase heeft veel te bieden voor de tuinliefhebbers. Verschillende soorten vaste-plantenborders in prachtige kleurcombinaties, met name de prairie- en siergrassenborders staan in volle bloei. Heesters en diverse soorten bijzondere bomen, gecombineerd met de juiste hoeveelheid kunst maken het tot een waar genoegen om dit te zien.

De bloemenweide rond de natuurlijke poel is over zijn hoogtepunt heen, maar het is een oase van rust om hier te vertoeven.

Dit jaar is de tuin nog te bezoeken op zondag 27 augustus van 11 tot 17 uur. Koffie/thee is verkrijgbaar.
Bij goed weer kan men tussen 13 en 14 uur genieten van een try-out optreden van Djembu. De entreeprijs bedraagt drie euro per persoon, waarvan een deel gaat naar de Harmonie St. Antonius uit Breedenbroek.
Met groepen vanaf tien personen kan men na afspraak de tuin ook op andere tijden bezoeken.


www.meihuus.nl


Open dag bij SV Dinxperlo

DINXPERLO - Op zaterdag 26 augustus vindt de twaalfde editie van de open dag van SV Dinxperlo plaats op sportpark 't Welink. Niet meer op de laatste zaterdag van de bouwvak maar in het laatste weekend voordat de bekercompetitie weer begint. Dit heeft alles te maken met de gewijzigde competitie-opzet van de KNVB. De bond houdt voortaan rekening met de vakanties van de jonge voetballers en voetbalsters. Vandaar dat ook de open dag een paar weken later plaatsvindt.

De dag start traditiegetrouw met de jeugdtrainingen door de selectiespelers. De trainingen starten om 11.00 uur. Daarna spelen vanaf 14.00 uur de senioren en de A-junioren hun wedstrijden tegen de buren van Ajax, DZSV en GSV Süderwick. Nieuw is het minitoernooi van het SVD-40-plusteam, tegen voetballers van DZSV en een team van Ajax Breedenbroek, team Geven, op een half speelveld in een 7 tegen 7-variant. Ook spelen twee vrouwenteams op de open dag. Vrouwen 1 speelt tegen de vrouwen van DZC uit Doetinchem, het tweede vrouwenteam neemt het op tegen Longa'30 2 uit Lichtenvoorde. Ook de heren 2 en 3 spelen hun wedstrijdjes tegen respectievelijk Ulftse Boys 2 en DZSV 4. Die laatste wedstrijd is een zogenaamde traditional. Die wordt elk jaar met veel plezier en wisselende resultaten gespeeld. De Onder19 heeft dan al tegen Ajax O19 gespeeld.
Om 18.00 uur vindt dan het jaarlijkse toernooi plaats met dit keer een andere opzet. Omdat naast Ajax en DZSV ditmaal ook GSV 09 Süderwick deelneemt hebben we de opzet iets gewijzigd. Er wordt een halve competitie gespeeld met wedstrijdjes van een half uur. De Open Dag Commissie is zeer verheugd dat GSV haar deelname heeft bevestigd. Zij hebben bij de Duitse voetbalbond uitstel moeten aanvragen en gekregen voor een competitiewedstrijd om bij SVD op de Open Dag te spelen. En GSV is gebrand op het winnen van het toernooi nadat SV Dinxperlo het zogenaamde Blitzturnier van GSV in Süderwick heeft gewonnen begin augustus.
Naast het voetbal is er een springkussen voor de jongste jeugd, is er 'kaffee mit kuchen' en staat vanaf een uur of 12 de barbecue aan. Na afloop van het toernooi is er muziek van DJ Angelo. De gehele dag kunnen loten gekocht worden voor de Open Dag-verloting waarmee weer behoorlijk wat prijzen te winnen zijn.
De organisatoren hopen op goed weer, veel jeugd, leuke en sportieve wedstrijden en vooral veel gezelligheid na afloop van de wedstrijden.