Elenne May. Foto: Frank Wiersema
Elenne May. Foto: Frank Wiersema

Elenne May betovert de Koppelkerk

BREDEVOORT - Zaterdagavond 26 augustus treedt singer-songwriter Elenne May op met haar band in de Koppelkerk in Bredevoort. In haar End of Summer Tour presenteert zij op bijzondere locaties haar dromerIge nieuwe plaat 'Veggie Patch in the Desert'. Het concert begint om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 20.00 uur en entree kost tien euro. Reserveren via de website of via tel. 0543-261005. Elenne May is een echte verhalenverteller. Haar wieg stond in het oer-Nederlandse Ede, maar zij groeide op in het verre Australië. Ze begon met songs schrijven om eigenheid te creëren, om grip te krijgen op de gebeurtenissen om haar heen en de stormen in haar hoofd. Elenne's feeërieke songs zijn verwant aan die van Cat Power, Bon Iver, Joanna Newsom en de Oostenrijkse chanteuse Soap and Skin. De verhalen kunnen echter van iedereen zijn. Elenne's eerste EP werd opgemerkt door VPRO 3voor12. Haar song 'Like a Lily Among Thorns' werd een culthitje. In 2011 deed Elenne mee als singer-songwriter aan de Grote Prijs van Nederland en de Amsterdamse Popprijs. In 2012 kwam Elenne's debuutalbum uit op de tweede plaats van meest beluisterde albums op de 3voor12 Luisterpaal. Op bijzondere locaties van huiskamers tot kerkgebouwen nam zij haar nieuwste plaat 'Veggie Patch in the Desert' op. Elenne's band bestaat uit Eveline Ypma (bas en backing vocals), Roeland Scherff (gitaar en backing vocals), Eddie Jensen (drums) en Elenne May (piano en lead vocals).


www.koppelkerk.nl


Cursus kunstgeschiedenis bij Villa Mondriaan

WINTERSWIJK - Veelzijdig Amerika: Amerikaanse schilderkunst vanaf 1945 tot nu is de nieuwe kunstgeschiedenis-cursus die vanaf dinsdag 12 september door Villa Mondriaan wordt aangeboden. In een serie van vijf avonden wordt de cursist meegenomen door de fascinerende wereld van de Amerikaanse schilderkunst. Maria Driessen, oprichter van MarieDusart, vertelt op gepassioneerde wijze over de rijke Amerikaanse kunstgeschiedenis van na de Tweede Wereldoorlog.

De kunstgeschiedeniscursus in museum Villa Mondriaan biedt een overzicht van de Amerikaanse schilderkunst van 1945 tot nu. De cursus sluit aan op de aankomende tentoonstellingen in het Drents Museum in Assen en de Kunsthalle in Emden, waar werken te zien zullen zijn van Amerikaanse kunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol en Chuck Close. Nog voordat de tentoonstellingen bezocht kunnen worden kan men zich tijdens de cursus al kennis maken met boeiende Amerikaanse kunststromingen en kunstenaars.

Meer informatie vragen of aanmelden kan via info@villamondriaan.nl.


Balkanari in Bredevoort

BREDEVOORT - Balkanari, een achtkoppige Achterhoekse band die traditionele gipsymuziek speelt, verzorgt zondag 20 augustus het laatste concert in de serie Zomerconcerten.

De band verweeft traditionele volksmuziek uit de Balkan met moderne pop- en rocknummers. Daarnaast worden bestaande nummers door de band 'ver-balkaniseerd'. Zo gooien zij het ene moment Nirvana op de grill om daar vervolgens een pittig balkansausje over te gieten, het andere moment ligt een balkanversie van LadyGaga's grootste hits op het bord. Zanger en bassist Ari, zangeres/violiste Maartje, drummer/percussionist Jacques, met de blazerssectie bestaande uit Erwin (trompet), Jaap (sopraansaxofoon) en Mark (tenor- en altsaxofoon) en verder nog Frank op gitaar en Maike op accordeon.
Het concert van zondag 20 augustus is van 12.00 tot 14.00 uur op het plein 't Zand in hartje Bredevoort en gaat alleen door bij mooi weer. De toegang is vrij, hoewel er wel met de pet wordt langsgegaan om de kosten te drukken.


www.bredevoort.nu