Het terras van 't Noorden.Foto: PR
Het terras van 't Noorden.Foto: PR Foto:

Laatste PP-terrasavond over toegankelijkheid

AALTEN - Deze zomer organiseert de Progressieve Partij elke week een open terrasavond. Vrij toegankelijk, onverplichtend, bijpraten over actualiteit en nieuwe ideeën voor de gemeente Aalten. Lekker met een zomers drankje nadenken en bespreken hoe het mooier, beter en rechtvaardiger kan in de gemeente en de politiek. Elke avond om 20.30 uur komt er een gast of gasten uit die kunnen inspireren met nieuwe inzichten, vrolijke ideeën, en nieuwe benaderingen.

De laatste open terrasavond van de Progressieve Partij vindt plaats op woensdag 16 augustus op het terras van partycentrum ’t Noorden in Aalten. Onderwerp van gesprek is de toegankelijkheid voor mensen met een beperking van onze dorpscentra. Er komen er mensen met een loop-, visuele of andere beperking. De uitdaging is: hoe geven we hen onbelemmerde doorgang?

De keuze van de locatie is al spannend. Welke horecagelegenheid in de kern Aalten is toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Welk café heeft een invalidentoilet. Niet allemaal, maar partycentrum ’t Noorden heeft het prima voor elkaar. Heeft ook aandacht voor mensen met een arbeidsbeperking en mag zich daarom tooien met het bordje van 'Unieke Achterhoekers'. Daarom zit de PP vanaf 20.00 uur met mooi weer op het terras en smeedt men er plannen hoe de kernen van de gemeente Aalten toegankelijker kunnen worden.