AD '69 speelt gelijk in strijd om Achterhoek Cup

AALTEN - In de laatste wedstrijd van het jaar had AD'69 het team van Arno Heersink wat recht te zetten. Het slechte gevoel na de verloren pot tegen Trias wilde men niet meenemen naar de feestdagen en dat kan maar op één manier: laten zien dat je wel kan voetballen. En de pot tegen zaterdag-eersteklasser FC Zutphen zou daar zo maar eens een unieke mogelijkheid zijn. AD'69 verscheen met een bijna voltallige selectie, alleen een Emre Topal, Recep Kaya en nog steeds Tom Elferink ontbraken, maar - daar is-ie weer - Bram Koelman kwam de gelederen versterken.

De scheidsrechter floot zeven minuten later dan gepland voor de aftrap en dit zou niet de enige verkeerde timing van de man met de fluit blijken te zijn. AD'69 begon bijzonder frivool aan de wedstrijd en voelde zich blijkbaar als een vis in het water op het eigen vertrouwde natuurgras op veld 3 waar ook tweemaal per week de trainingen worden volbracht. In de dertiende minuut werd de score geopend toen uiteindelijk Sjoerd Scholten in een rommelige situatie voor de Zutphense goal de laatste man was die de bal wist te raken en deze achter de Zutphen-goalie in het net kreeg.

Zeven minuten later moest Anthony Ikink de tweede kans binnen 90 seconden van Zutphen onschadelijk maken en deze tot cornerbal verwerken. Hierna werd Zutphen wat sterker in balbezit maar was het Dylan Bauhuis die een ultieme kans kreeg op de 2-0, maar eenmaal voor de keeper de bal hoog over schoot. Nogmaals een kans op de 2-0 kreeg wederom Dylan na een fantastische pass van Robin Raben, nu over de rechterkant kreeg Dylan eenmaal vrij voor de keeper wederom de bal hoog over.. in de 36ste minuut was het aan Zutphen om te scoren. Vrij gemakkelijk wist een Zutphense aanvaller zich vrij te spelen en Anthony Ikink kansloos te laten. Na amper 60 seconden stond bijna de 1-2 op het scorebord maar AD'69 ontsnapte aan een achterstand en de toeschouwers waren twee minuten later bijna getuige van een voorsprong voor AD'69 toen Dylan Bauhuis met een messcherpe voorzet een Zutphense verdediger bijna in eigen doel liet schieten. Helaas voor AD'69 werd de bal net naast het doel gewerkt.

Tot verrassing van een ieder met horloge langs de zijlijn floot de scheidsrechter twee minuten te vroeg voor voor de rust waarin Bram Koelman voor Michiel Ebbers werd ingebracht. Djayen Baboe kon in de 46ste minuut via een solo vanaf de middenlijn over rechts vrij opstomen naar het doelgebied van Zutphen. De uitgekomen keeper werd door de benen gepasseerd en hiermee kende AD'69 een droomstart na rust: 2-1. Zutphen kwam toch vrij eenvoudig terug in de wedstrijd toen juist in een fase dat AD'69 wat meer overwicht kreeg, Zutphen de gelijkmaker scoorde. Dat Roel Penterman nog rechtop kon staan na een schandalige overtreding mag een wonder heten maar hij zou later wel gewisseld worden. Geel voor Nick Ebbers in de 58ste minuut waar hij aan de noodrem moest trekken en de Zutphen-speler vloerde. De vrije trap die genomen werd raakte de muur en met deze verandering van richting werd Anthony Ikink op slag kansloos en verdween de bal voor de derde maal in het AD-doel en voor het eerst nam FC Zutphen een voorsprong in deze wedstrijd (2-3).

In de 63ste minuut bracht Sjoerd Scholten AD'69 weer op gelijke hoogte. De goed spelende Roel Penterman en Tom te Brinke en later Robin Raben werden gewisseld voor Luuk Heijink, Bram Dekkers en Sven Breukelaar. Kort na de wissels viel de 3-4 en moest AD'69 weer op zoek naar genoegdoening en vond deze gelukkig al binnen de minuut toen Dylan Bauhuis slim de buitenspel wist te omzeilen en met een scherp schot vanaf een meter of acht de keeper kansloos liet. Voor Djayen Baboe was hiermee de wedstrijd gedaan. Toen mocht Timo van de Linde zijn opwachting maken voor het resterende deel van de wedstrijd. In de 79ste minuut een laatste kans voor Zutphen en terwijl beiden teams zich opmaakten voor een slotoffensief vond de scheidsrechter het ruim 7 minuten voor tijd mooi geweest. Met de twee minuten korting van de eerste helft duurde deze laatste groepswedstrijd in de Achterhoek Cup dus slechts 81 minuten. AD'69 was al geplaatst voor de volgende ronde (idem voor FC Zutphen en SC Rijnland). Belangrijker is dat AD'69 met een wat beter gevoel de feestdagen in kan gaan.
De eerste wedstrijd na de winterstop is op 28 januari, een competitiewedstrijd thuis tegen Keijenburgse Boys. Meteen een kraker om uit de degradatiezorgen te komen.