Wethouders Henk Wiltink (links) en Henk Rijks drukken op de startknop. Foto: Karin Stronks
Wethouders Henk Wiltink (links) en Henk Rijks drukken op de startknop. Foto: Karin Stronks Foto:

AFM Kinderhulpweek officieel van start

AALTEN – Door een druk op de rode startknop is de AFM Kinderhulpweek officieel van start gegaan. Twee wethouders, Henk Rijks en Henk Wiltink, mochten samen de actieweek in gang zetten. De actie loopt tot zaterdag 23 december, dan wordt rond de klok van 21.00 uur de opbrengst van de AFM Kinderhulpweek bekend gemaakt.

Door Karin Stronks

De wethouders Henk Rijks en Henk Wiltink drukten samen op de rode startknop om de AFM Kinderhulpweek officieel te openen. Na deze handeling begon de klok terug te lopen: van 104 uur naar de finale op zaterdag. Voor de start sprak Marco van Lochem van AFM nog even met de beide wethouders. "Dit is pas de tweede keer dat deze actie wordt gehouden? Het lijkt wel alsof het al veel vaker is gedaan, de actie is zo bekend door alle media-aandacht, het lééft in Aalten", vertelt wethouder Henk Rijks.
Wethouder Henk Wiltink: "Wat ik zo mooi vind is dat jullie zo veel partijen bij elkaar hebben gebracht, die samenwerken om de armoede bij kinderen onder de aandacht te brengen. Wij hopen dat mensen die tot de doelgroep behoren over hun - mogelijk aanwezige - schaamte heen kunnen stappen zodat we een dreigende achterstand zo vroeg mogelijk op kunnen lossen, dat wij als gemeente iets kunnen doen! Hier zie ik een mooi punt aan de horizon: Aalten moet armoede-vrij worden!" Marco van Lochem vraagt aan Wiltink: "Kunnen jullie als gemeente ook voor deze actie iets doen, ik bedoel een bedrag beschikbaar stellen?" Waarop Wiltink zegt: "We zullen namens het college deze week iets leuks mededelen! Houd het maar op zaterdagmiddag, dan horen jullie van ons!" In de eerste krant van het nieuwe jaar volgt een uitgebreid verslag. Dagelijks wordt op Aaltensnieuws.nl een tussentijds verslag geplaatst.