Thérèse Wolters, links en Jacqueline Voordouw. Foto: PR
Thérèse Wolters, links en Jacqueline Voordouw. Foto: PR

Bridgeparen ABC succesvol

AALTEN - De Kerstdrive van de Aaltense Bridge Club in evenementencentrum Hofnar werd op 14 december gehouden. In totaal deden maar liefst 88 paren mee aan deze bridgedrive. Na de opening door de voorzitter Thérèse Wolters en nadere informatie van de wedstrijdleider Jacqueline Voordouw werd er gestart in zes lijnen. Er heerste een prima sfeer mede dankzij de fraai versierde speelzaal, de organisatie en de goed geluimde deelnemers.

In 5 van de 6 lijnen was de eerste plaats voor een bridgepaar van ABC. De drie paren met de hoogste score in elke lijn konden een keuze maken uit de vele fraaie prijzen. De avond werd afgesloten met het traditionele broodje kroket en een gezellige nazit in de bar van de Hofnar. De uitslag van de Kerstdrive: Lijn A: Jacqueline Voordouw en Thérèse Wolters met een percentage van 69,80 %, Lijn B: Bea Anton en Jan Koster, 62,20%, Lijn C: Miny te Lintum en Willy Woordes, 58,68%, Lijn D: Edith Breuker en Hans Breuker, 60,07%, Lijn E: Sandra Inja en Ria Prinsen, 68,06%, Lijn F: Ina Zaalmink en Marina Zaalmink, 68,33%.


Succesvolle acties Amnesty

OOST GELRE/AALTEN - De schrijfacties van Amnesty Aalten-Oost Gelre waren succesvol ondanks winterse buien. Het stond bol van activiteiten in het kader van de Dag van de Rechten van de mens vóór en op 10 december. Ondanks de slechte weersomstandigheden zijn er veel brieven geschreven of ondertekend. In totaal zijn 211 brieven en groeten kaarten verstuurd namens de gemeenschap in Aalten en Oost Gelre. De aftrap was op donderdagmorgen 7 december in de bijzonder gezellige ambiance van Muna Mani, aan de Peperstraat 2 in Aalten. Met de publiciteit was het een en ander fout gegaan en aanvankelijk leek het heel rustig te blijven op deze gure marktdag in Aalten. Toch werden er nog aardig wat brieven geschreven en ondertekend. Samen met de schrijfactie in de Koppelkerk op 10 december leverde dat het respectabele aantal van 40 handgeschreven brieven, 32 ondertekende brieven en 26 zelf versierde groeten-kaarten op. Op de adventsmarkt op 9 december wisten de bezoekers ondanks de sneeuwbuien de Amnesty stand te vinden, het resultaat was 190 handtekeningen onder de petitie tegen gedwongen uitzetting in Afghanistan en nog eens 78 ondertekende brieven. Dat was nog niet alles want ook in de Johanneshof en de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde konden mensen brieven schrijven of ondertekenen. Het weer was bar en boos maar had deze keer het voordeel dat bezoekers van de kerstmarkt de kerk invluchtten. Annette Weterings, die speciaal voor Amnesty een miniconcert zou geven in de Bonifatiuskerk, strandde in de sneeuw. Gelukkig nam de Rainbowband en het mannenkoor Inter Nos uit Groenlo de opengevallen tijd in en zorgde voor de nodige muzikale omlijsting. Het resultaat in Lichtenvoorde was: 37 geschreven brieven, 75 ondertekende brieven en 70 handtekeningen onder de petitie tegen uitzetting naar Afghanistan plus nog eens 60 handtekeningen onder de petitie voor Mahadine in Tsjaad.