Désirée Meulman. Foto: Rayke Geboortefotografie
Désirée Meulman. Foto: Rayke Geboortefotografie Foto:

Désirée Meulman 40 jaar verloskundige

AALTEN - Désirée Meulman was op dinsdag 19 december maar liefst veertig jaar verloskundige. Dit werd gevierd met een verrassingslunch met familie, vrienden en collega’s bij de Heerlijckheid in Bredevoort.

19 december 1977 was de dag waarop Désirée haar eed aflegde en benoemd werd tot verloskundige. Na 18 jaar als klinisch verloskundige in Utrecht te hebben gewerkt kwam ze in 1995 naar Aalten. Hier nam ze de praktijk van mevrouw Hofmann over. Eerst in de Koopmanstraat en later verhuisde de praktijk naar de Dijkstraat waar deze nog steeds zit. In het begin werkte Désirée helemaal alleen en later kwamen er andere collega’s bij.

Désirée is een vroedvrouw in hart en nieren. Ze heeft een ontelbare hoeveelheid ouders geholpen bij een van de meest bijzondere gebeurtenissen in hun leven, het krijgen van een kindje. Daarnaast heeft ze zich verdiept in hypnobirthing.

Dinsdag werd Désirée verrast door haar collega’s Marloes en Liza. Terwijl ze nietsvermoedend spreekuur aan het doen was werd ze overvallen door de collega’s en meegenomen naar Bredevoort. Hier stonden familie, vrienden en collega’s klaar om haar te verrassen en samen dit bijzondere jubileum te vieren.