Kerststal in RK Helenakerk. Foto: Frans Stoltenborg
Kerststal in RK Helenakerk. Foto: Frans Stoltenborg Foto:

Bijzondere vieringen met kerst in RK Helenakerk

AALTEN - Met Kerstmis zijn er bijzondere vieringen in de RK Helenakerk in Aalten.

Zondag 24 december, kerstavond, is er om 19.00 uur een viering, speciaal voor gezinnen. Het kinderkoor Klavertje Vier werkt hieraan mee, evenals het herenkoor Sint Caecilia. Voor begeleiding van de samenzang zorgt een blazersensemble van de AOV. Voorganger tijdens deze viering is Hans de Graaf. Op maandag 25 december, eerste kerstdag, is er om 9.30 uur een woord- en communieviering. De zang tijdens deze viering zal worden verzorgd door het herenkoor Sint Caecilia. De voorganger is pastor Jos Droste. Op dinsdag 26 december, tweede kerstdag, is er 'kindje wiegen'. Tussen 14.00 en 16.00 uur kan de kerststal bekeken worden en kan geluisterd worden naar een kerstverhaal, dat wordt geïllustreerd met dia's. Alle kinderen met hun ouders en grootouders zijn van harte welkom. Er wordt koffie en thee geschonken en voor de kinderen is er limonade.


Kerstwandeling met Multiple Voice

AALTEN - Zondag 24 december organiseert het koor Multiple Voice uit Aalten een kerstwandeling op de Haart.

De tocht is circa 5 km lang. Onderweg hoort men de klanken van de midwinterhoorn. Aansluitend aan de wandeling is er, op de startlocatie, onder het genot van warme chocolademelk een optreden van Multiple Voice met mooie sfeervolle kerstliederen. Ook niet-wandelaars zijn van harte welkom bij het concert. Eerste optreden circa 12.45 uur. Bij slechte weersomstandigheden gaat alleen het optreden door. bekijk hiervoor de website of facebookpagina van Multiple Voice. Starten voor de wandeltocht kan tussen 11.30 en 12.00 uur aan de Loohuisweg 1/1 in Aalten (voormalig stal De Vrijheid). Entree vrij.


www.multiplevoiceaalten.nl


Midwinterwandeltocht

LINTELO - De traditionele midwinterwandeltocht in Lintelo vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 december. Ontvangst is om 13.30 uur in het Kulturhus met een kop koffie of thee met krentenwegge. Aansluitend volgt een fraaie wandeltocht van circa twee uur door de omgeving van Lintelo. Onderweg is er pauze met glühwein en chocolademelk. Bij terugkomst kan men aanschuiven voor een stamppotbuffet. Voor meer info en de deelnamekosten kan men kijken op de website: www.kulturhuslintelo.nl. Aanmelden voor de wandeling met stamppot na kan tot en met 27 december in het Grand Café, via mail horeca@kulturhuslintelo.nl of via telefoonnummer 0543-461261 (na 19.00 uur).