Marijke Esselink in actie op zevenkamponderdeel speerwerpen. Foto: Nathan Posthumus
Marijke Esselink in actie op zevenkamponderdeel speerwerpen. Foto: Nathan Posthumus Foto:

Marijke Esselink droomt van Olympische Spelen

WINTERSWIJK - Ze geldt als één van de grootste meerkamptalenten van Nederland en heeft al vier nationale juniorentitels op zak. Marijke Esselink zet alles aan de kant om de top te bereiken, met als belangrijkste doel: de Olympische Spelen. Marijke is op zoek naar betrokken sponsoren die haar willen ondersteunen bij het verwezenlijken van haar dromen.

'De Olympische Spelen gaat ze zeker halen'
Honza Valenta, de trainer die aan de basis staat van de successen van Marijke weet het zeker: "De Olympische Spelen gaat ze halen." Marijke Esslink, met atletiek begonnen bij Archeus uit Winterswijk, en nu lid van atletiekvereniging AVA'70 uit Aalten, is bijna dagelijks op topsportcentrum Papendal te vinden. Daar traint ze onder de vleugels van Ronald Vetter, vader en trainer van Europees meerkampkampioene Anouk Vetter. Hoewel Marijke pas 18 is, kan ze de Nederlandse titels bijna niet meer op één hand tellen. Als b-juniore won ze zowel in 2015 als 2016 de vijfkamp op de NK indoor en daar voegde ze nog een zevenkamptitel (outdoor) en een gouden plak op de 100m horden aan toe. Op de nationale ranglijsten staat ze - bij de b-junioren - vierde aller tijden op de vijfkamp, hoger dan wereldtoppers Anouk Vetter en Nadine Visser. Op de zevenkamp staat ze op plek zeven. Dafne Schippers vinden we terug op plaats negen. Dit geeft aan dat ze veel in haar mars heeft.

'Believe controls your results'
"Ik vind dit een mooie quote. Ik moet natuurlijk in mijzelf geloven, maar dit geldt ook voor de mensen om mij heen. Als zij niet in mij geloven wordt het moeilijk om verder te komen in mijn sport. Dit jaar richt ik mij op het WK junioren. Voor de toekomst zijn de Olympische Spelen mijn hoofddoel! Om hier te komen moet ik veel trainen. Omdat ik mij altijd met het openbaar vervoer moet verplaatsen, gaat er veel tijd in reizen zitten. Als ik een autootje heb, wordt mijn reistijd veel minder, alleen kan ik die auto zelf niet betalen. Ik werk wel op de momenten dat ik vrij ben maar helaas is dat slechts vier uur in de week. Van die paar uurtjes kan ik een auto niet bekostigen. Sponsoren die mij op een andere manier willen helpen, kunnen zich natuurlijk ook melden, graag zelfs."

De WInterswijkse is enorm bescheiden en slaat zichzelf niet graag op de borst. Deze prachtige eigenschappen staan haar zakelijke belangen helaas in de weg. De stap om bij bedrijven aan te kloppen voor (financiële) ondersteuning is voor haar een hele grote, terwijl dit hard nodig is om haar ambities waar te maken. Wie dit unieke Achterhoekse atletiektalent wil helpen om de wereldtop te bereiken, kan contact opnemen met Marijke en haar zo de kans bieden die ze verdient. Haar mailadres is marijke.esselink@hotmail.com.


De Hofnar-Bovo dwingt geluk af en wint

AALTEN - In Hengelo (OV) speelde De Hofnar-Bovo afgelopen zaterdag zijn negende wedstrijd van het seizoen tegen Webton Hengelo 2. Waar het in iedere set lang gelijk op ging en het in de derde set echt even billenknijpen was, kon uiteindelijk wederom een 4-0 overwinning op het conto van de Aaltenaren worden bijgeschreven.

In de openingsset was het voor beide teams even zoeken naar de juiste afstemming waardoor het tot 10-10 gelijkop ging. Vanaf daar wist de Aaltense formatie onder leiding van assistent-trainer Pascal Vet een klein gat te slaan dat tot het einde van de set kon worden vastgehouden. Met 20-25 kwam De Hofnar-Bovo op een 0-1 voorsprong.
De tweede set leek in veel opzichten op de eerste, waar de teams lang aan elkaar gewaagd bleken. In de bigpoints werd het even spannend, maar De Hofnar-Bovo wist het hoofd koel te houden en ook deze set naar zich toe te trekken. Met 24-26 werd de 0-2 stand genoteerd.

In set drie gingen beide teams via de side-out lang gelijk op en wist Webton aan het einde van de set een kleine voorsprong te creëren. Na een time-out aan Aaltense kant werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Met het nodige geluk kreeg De Hofnar-Bovo bij de stand van 23-24 het setpoint in het schoot geworpen waardoor de 0-3 op het scorebord verscheen.

In de afsluitende set liet De Hofnar-Bovo de teugels iets vieren waardoor Webton het idee kreeg dat er wellicht nog een punt in Hengelo gehouden kon worden. Door in de spelverdeling tactisch te wisselen bleef echter de regie in Aaltense handen en stevende De Hofnar-Bovo op alweer de zevende maximale score van het seizoen af.

Met 22-25 werd deze ontmoeting afgesloten en gingen de vijf te verdelen punten allemaal mee naar Aalten. Door puntverlies van de naaste achtervolgers staat de Hofnar-Bovo nu met 41 punten uit negen wedstrijden fier aan kop in de Derde Divisie A.
Aanstaande zaterdag speelt De Hofnar-Bovo zijn op een na laatste wedstrijd van het kalenderjaar, thuis tegen WVC Volley uit Wierden. Aanvang 18.00 uur in de Stationshal te Aalten.