Foto: Leo van der Linde
Foto: Leo van der Linde Foto:

Adventsmanifestatie voor oude Sint Helenakerk

AALTEN - Al 25 jaar lang wordt jaarlijks de adventsmanifestatie op en rond de Oude Sint Helenakerk in Aalten gehouden. De opbrengst ervan is voor het restauratiefonds van de kerk.

Begin jaren negentig van de vorige eeuw kwam vanuit de Aaltense Middenstand het idee dat er een kerstmarkt georganiseerd zou moeten worden. Allerlei omliggende plaatsen organiseerden een dergelijke markt, en Aalten mocht niet achterblijven, vond men. De stichting Restauratiefonds van de Oude Sint Helenakerk sprong hierop in. Vanaf 1992 organiseerde men de adventsmanifestatie, een evenement dat binnen het gedachtegoed van de kerk past.

Ondanks de sneeuw waren de vrijwilligers deze zaterdag al vroeg in de weer. Er werden ongeveer 45 kramen ingericht met een grote diversiteit aan producten. De Kerstman met zijn arrenslee was ook van de partij. De jeugd kon een ritje maken met dit vervoermiddel. Ondanks het minder goede weer was er zaterdag redelijk wat belangstelling voor de jubileumeditie van deze manifestatie. Met name de boekenkraam deed goede zaken, voor slechts een euro had men keus uit allerlei boeken. Ook de oliebollenkraam had over belangstelling niet klagen. Een warme oliebol ging er met de kou prima in. En dat allemaal om die mooie kerk op het Marktplein in Aalten in stand te houden. (Tekst en foto's: Leo van der Linde)

Een ritje in de arrenslee. Foto: Leo van der Linde
De oliebollenkraam deed goede zaken. Foto: Leo van der Linde
De lootjes gingen grif van de hand, of liever gezegd: uit de mand. Foto: Leo van der Linde