Beauty and the Beast bij Filmtheater Schiller

AALTEN – Filmtheater Schiller vertoont op donderdag 21 december de film 'Beauty and the beast'. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree is zeven euro. Belle, een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen gehouden door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van de prins die binnen in hem schuilt.

Het verhaal van Disneys Belle en het Beest uit 1991 is inmiddels bekend bij jong en oud. Voor deze live-actionversie moest dan ook alles uit de kast worden getrokken. De lijst met grote namen als Luke Evans, Kevin Kline, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Ian McKellen en Emma Thompson voor de vele karakters laat duidelijk de intenties van Disney zien. Emma Watson kreeg uiteindelijk de eer om de rol van Belle op zich te nemen.


Mantelzorgcafé voor Dinxperlo en Aalten

DINXPERLO/AALTEN - Op donderdagmiddag 14 december is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 't Welink (voorheen De Sander), Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.