Het kerstverhaal wordt verteld en uitgebeeld. Foto: Jan Oberink
Het kerstverhaal wordt verteld en uitgebeeld. Foto: Jan Oberink Foto:

Lichtjestocht met levende kerststal in Aalten

AALTEN - Op kerstavond (24 december) houdt Stichting Landgoed Eppink een lichtjestocht met aansluitend een levende kerststal. Het geheel speelt zich af rond de boerderij Eppink aan de Romienendiek.

De start is bij de watertoren tussen 17.00 en 18.30 uur. Parkeren kan achter de watertoren op de parkeerplaats van de GUV. De herders sturen de deelnemers op pad. Al snel zijn de klanken van de midwinterhoorns hoorbaar en via de lichtjes komt men vanzelf aan in Bethlehem waar de herders bij de schapen zitten. Diana Pennings speelt er dwarsfluit. Het kerstverhaal wordt om 18.00 en 19.00 uur verteld en uitgebeeld, afgewisseld met zang en gitaarmuziek. Chr. muziekver. De Eendracht zal het geheel met toepasselijke muziek opluisteren.
De tocht is ruim twee km lang en gaat over paden en onverharde wegen. Voor wie dat moeilijk is, bestaat de mogelijkheid om een verkorte, verharde route naar landgoed Eppink te nemen.
Op het erf is warme chocomelk en glühwein verkrijgbaar.


Fusie afdelingen Rode Kruis in de regio

OOST ACHTERHOEK - De Rode Kruis-afdelingen Aalten-Dinxperlo, Oude IJsselstreek en Winterswijk/Oost Gelre, gaan per 1 januari samen verder als Achterhoek Oost. De nieuwe Rode Kruis afdeling Achterhoek Oost is zeer aanwezig in de Achterhoek, met, burgerhulp, EHBO opleidingen, evenementenhulp, noodhulp, tracing, telefooncirkel, en andere activiteiten waarmee het Rode Kruis mensen wil helpen met het voorkomen van een noodsituatie.

Uit de drie afdelingen is een nieuw enthousiast bestuur gevormd, dat direct gestart is met haar taken.
De fusie biedt voordelen op bestuurlijk en financieel gebied en ook het bundelen van krachten en gebruik maken van elkaars expertise spelen een rol. Op het gebied van evenementenhulp en noodhulp werken de afdelingen al lange tijd nauw samen. De nieuwe afdeling maakt deel uit van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en werkt daarin samen met de ketenpartners GGD (GHOR), brandweer en politie.

Fusie biedt voordelen op financieel en bestuurlijk gebied

Er is een nieuw bestuur aangetreden dat het samenwerkingsverband zal leiden en samen met de vrijwilligers vorm zal geven aan plannen. Het Rode Kruis is de belangrijkste noodhulporganisatie in Nederland. Deze noodhulp wordt verleend bij kleine en grote evenementen en bij ernstige incidenten of rampomstandigheden.
Afdeling Achterhoek Oost is op zoek naar enthousiaste evenementenhulpverleners die zich willen inzetten tijdens de vele activiteiten en evenementen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Rode Kruis, afdeling Achterhoek Oost. De afdeling biedt een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin de vrijwilliger veel vrijheid krijgt om de taak binnen de afdeling vorm te geven. Men werkt in een enthousiast team van collega-vrijwilligers. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte onkosten en zorgt dat men tijdens uitvoering van de werkzaamheden verzekerd is. Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen en/of trainingen.
Meer informatie bij jzoutman@rodekruis.nl, tel. 0543-523939 of 06-16710120.


De lichtjes voeren de bezoekers naar landgoed Eppink. Foto: Jan Oberink