Ook de kerstman laat zich meestal even zien op de kerstmarkt in Bredevoort. Foto: PR
Ook de kerstman laat zich meestal even zien op de kerstmarkt in Bredevoort. Foto: PR Foto:

Zaterdag kerstmarkt in Bredevoort

BREDEVOORT - Op zaterdag 16 december is er van 15.00 uur tot 20.00 uur weer een kerstmarkt in Bredevoort. In het historisch centrum met de Sint Joriskerk als middelpunt wordt voor de vijfde keer een gezellige en intieme kerstmarkt georganiseerd.

Ondanks de kleinschaligheid is er toch een grote diversiteit aan waren te verkrijgen op de markt. Er zijn diverse ondernemers aanwezig, maar ook de lokale verenigingen en particulieren laten zich niet onbetuigd. Er zijn bijvoorbeeld kerststukken, kerstkransen, kerstmozaïeken en kunstnijverheidsproducten maar ook veel leuke snuisterijen. Tevens zijn er kramen met kerstaccessoires en -decoraties, wilgentenen artikelen, vogeltaarten, kaarten en sieraden. De organisatie hecht veel waarde aan een sfeervolle aankleding, daarom zijn er diverse vuurkorven, staat er een grote kerstboom en is er natuurlijk mooie verlichting. Buiten zorgt Mellow Brass voor de kerstklanken. Maar ook de inwendige mens mag niet vergeten worden: erwtensoep, glühwein, hete chocolade, warme snacks en oliebollen zullen net als andere jaren volop te verkrijgen zijn. Veel vrijwilligers helpen weer mee.

De kerstmarkt beoogt vooral gezelligheid en heeft geen winstoogmerk, maar de opbrengst is voor de Protestantse Gemeente van Bredevoort.
Programma
In de St. Joriskerk zullen weer leuke miniconcerten worden verzorgd door H.A.N.S. met zang en gitaar, Anne, Gerloeske en Rosanne met harp en zang, muziekband DeMB en het grootste popkoor van de Achterhoek Rockpops. Als alles klopt in de agenda van de Kerstman, komt hij zeker nog even voorbij in Bredevoort en deelt wat lekkers uit. Vorig jaar had hij trouwens zijn arrenslee meegenomen; wie weet gebeurt dat nu weer.