Laatste verdediger Imko is menig midvoor een doorn in het oog. Foto: Cato Nijman

Winst voor Natare na spannende laatste periode

AALTEN - Na vier keer achter elkaar mis te grijpen wisten de waterpoloërs van Natare afgelopen zaterdag de overwinning te pakken tegen de heren uit Lochem. Na een wat trage start en een dipje tegen de laatste periode aan werd uiteindelijk toch met een overtuigende 8-5 gewonnen.

De openingstreffer kwam uit de lange armen van John die met een afstandsschot strak in de hoek zowel de keeper van De Berkelduikers, als zijn eigen teamgenoten wist te verassen. De Berkelduikers bleven echter niet achter en na twee tegendoelpunten stond Natare op achterstand. Dit maakte Tom in de tweede periode al snel weer goed en nadat Imko tijdens een man-meer situatie onwaarschijnlijk hoog boven het water uitsteeg om een hoge bal in te tikken nam Natare de leiding weer over. Toen Wilmar het water ook weer betrad wist hij vanuit een vrije bal en strafschot Natare verder voorop te brengen. Na nog een afstandsschot van John diagonaal in de kruising stond Natare met 6-2 voor. De overwinning was echter nog lang niet binnen, wat bleek gedurende de laatste twee periodes. Hoewel Imko en Timo de verdediging goed dicht hielden, kwamen de Berkelduikers toch steeds dichterbij. Met nog anderhalve minuut te gaan stond er 6-5 op het scorebord. Natare wist echter de man-meer situaties van de Berkelduikers af te slaan en zo werd voorkomen dat de stand weer gelijk kwam. Op het laatst lieten de heren toch nog zien te kunnen scoren, dankzij Aron en Mark die vanaf de linkervleugel de bal sierlijk in de kruising lieten stuiteren. Met 8-5 was de overwinning binnen en stijgen de heren naar de negende plek in het klassement. Zodra de Sint het land weer verlaten heeft zullen de Natare heren voor de één na laatste wedstrijd voor de winterstop afreizen naar Nunspeet.

Belangrijke overwinning voor De Hofnar-Bovo
dames 1

AALTEN - Afgelopen zaterdag 25 november stond de wedstrijd De Hofnar-Bovo dames 1 tegen Ecare Apollo 8 dames 2 op het programma. De Aaltense dames boekten een belangrijke overwinning, na een 0-1 achterstand won De Hofnar-Bovo Ds 1 met 3-1.

Apollo is een jong team en staat bekend als een goed verdedigende ploeg, met een afwisselend spel en een gezonde vechtersmentaliteit. De de Hofnar-Bovo dames werden de afgelopen weken geteisterd door diverse fysieke ongemakken. Dit weerhield hen er niet van om vol enthousiasme en overtuiging deze thuiswedstrijd tegemoet te gaan. Gesteund door aanvulling vanuit dames 2 en de benodigde vitamientjes gesponsord door Annie van der Bend, startte de wedstrijd rond de klok van 18.00 uur. Na een kantwissel gekozen door Apollo, kwam De Hofnar-Bovo uit de startblokken met een overtuigende serves. Opvolgend werden aan beide kanten de punten gescoord, maar Apollo nam de leiding in het spel met afwisselende en sterke serves. Door middel van diverse wisselingen in opstelling wisten de Aaltense dames de grip op de wedstrijd terug te pakken en zich terug te vechten, helaas was dit niet voldoende. Setwinst voor de Bornse dames, 18-25. Vol overtuiging begonnen De Hofnar-dames aan de tweede set. Een set waarin de dames teruggrepen op hun basisniveau. Goed positiespel, hard werken en serve druk zorgden voor een continue voorsprong. Deze voorsprong werd uitgebouwd naar winst voor de Aaltense dames, 25-19. De derde set lag het initiatief nog steeds aan de kant van De Hofnar-Bovo. Het basisspel werd uitgebreid met variaties in de aanval, dat leidde tot overtuigend spel. Vol enthousiasme en met een sterk teamgevoel pakten de dames de tweede punt in de wedstrijd, 16-25. Voorafgaand aan de wedstrijd zouden de dames tekenen voor de tot op heden behaalde punten tegen de huidige nummer vier, maar met twee punten in the pocket, snakten de dames naar een overwinning. Met deze achterliggende gedachte startte de vierde set. Gesteund door het publiek wisten de dames na een spannende slotfase de winst naar zich toe te trekken, 25-23. De Hofnar-Bovo ds 1 blikt terug op een goede wedstrijd waarbij het samen hard werken, overtuiging en inzet belangrijke speerpunten waren voor de winst op Ecare Apollo 8 dames 2.