De jubilaris en zijn vrouw worden gefeliciteerd. Foto: Frans Stoltenborg
De jubilaris en zijn vrouw worden gefeliciteerd. Foto: Frans Stoltenborg

Gerard ten Barge 40 jaar lid RK Herenkoor Aalten

AALTEN - Tijdens de eucharistieviering van zondag 26 november werd Gerard ten Barge van het RK herenkoor Sint Caecilia gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap.

Ter gelegenheid van het feest van de heilige Caecilia, de patroonheilige van de zangkoren, naar wie ook het herenkoor is vernoemd, werd Gerard ten Barge door pastor den Hartog onderscheiden met de gouden eremedaille van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging voor kerkmuziek. De pastor bedankte Gerard voor zijn inzet gedurende al die jaren. Niet alleen als zanger was hij actief, ook verrichtte hij talloze andere werkzaamheden. Zijn vrouw Maria kreeg een fraai boeket bloemen aangeboden. Voorafgaande aan de huldiging zong de jubilaris tijdens de eucharistieviering samen met het koor de wisselende gregoriaanse gezangen van het feest van Christus Koning en de meerstemmige 'Missa in honorem Cordis Immaculati B.M.V.' van Cockx. Na de eucharistieviering werd de jubilaris hartelijk gefeliciteerd door de kerkgangers. Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de koorleden met hun partners werd de huldiging nog eens dunnetjes overgedaan.


Amnesty vertoont film 'Exit' in
Schillers Filmtheater

AALTEN - Op donderdag 30 november biedt Amnesty International, afdeling Aalten-Oost Gelre, de unieke gelegenheid om bij Oerkroeg Schiller, Prinsenstraat 4 in Aalten, de film Exit te bekijken. Deze Nederlandse speelfilm, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, toont de harde werkelijkheid van het uitzetbeleid. Een nachtelijke confrontatie op vliegveld Zestienhoven tussen vijf uitgeprocedeerde asielzoekers en Nederlandse dienders loopt uit op een veldslag. Amadou is nog maar een kind als hij uit zijn thuisland Guinee vlucht voor de rebellen en in Nederland terechtkomt. Daar brengt hij jaren door in een asielzoekerscentrum, wachtend op een uitspraak over zijn asielaanvraag. Ondertussen leert hij de taal en gaat naar school. Voordat hij zijn studie kan voltooien, wordt besloten dat Amadou terug moet naar Guinee. Samen met vier landgenoten wordt hij in een kleine cel in een bus vervoerd naar het vliegveld. De vijf uitgeprocedeerde vreemdelingen besluiten zich te verzetten tegen hun uitzetting. Voor de autoriteiten staat er te veel op het spel en ze zetten alles op alles om de vijf alsnog het land uit te krijgen. Dit waargebeurde incident leidt tot een lange nacht vol strijd en intrige. Een nacht met alleen maar verliezers. Exit is een film van Boris Paval Conen (Vuurzee, First Mission), naar een idee van zijn broer en hoofdrolspeler Romijn Paval Conen. De toegang voor de film is 7,- euro en komt volledig ten goede aan Amnesty. Voor 3,- euro extra is men al een jaar lid van Amnesty. Amnesty leden en ook niet-leden kunnen een vrijwillige bijdrage in de collectebus deponeren.