Niek te Veluwe (links) in duel met een speler van HZVV onder het toeziend oog van aanvoerder Freek Mulder (rugnummer 2).  Foto: Andre Wamelink
Niek te Veluwe (links) in duel met een speler van HZVV onder het toeziend oog van aanvoerder Freek Mulder (rugnummer 2). Foto: Andre Wamelink

AZSV wint eenvoudig in Hoogeveen en scoort vier keer

AALTEN - AZSV heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in Hoogeveen met 1-4 te winnen van HZVV. Waar het scoren in de afgelopen tien wedstrijden moeizaam ging, stond er nu binnen het half uur een 0-4 tussenstand op het scorebord. In de tweede helft scoorde de thuisclub nog wel snel de 1-4, maar de Aaltense winst kwam niet meer in gevaar.

AZSV al na vijf minuten op voorsprong

AZSV kwam geweldig uit de startblokken op sportpark Bentincksdijk in Hoogeveen. Na vijf minuten gaf Rik van der Eerden de bal met een volley voor op Freek Mulder, maar voordat de aanvoerder de bal in het net kon tikken nam HZVV-verdediger Reza Hosseini deze taak van hem over door zijn eigen doelman Hidde Streutker te passeren, 0-1. Vier minuten later scoorde Kars Vierwind op aangeven van Yeftha Nyamsangya.

De thuisclub stelde daar weinig tegenover, slechts bij een schot van Yoran Popovic moest Matthijs Ebbers handelend optreden. Maar nog geen minuut later gaf Marlon Luchtenberg een verkeerde bal terug in zijn eigen defensie en kon Rik van der Eerden alleen op doelman Streutker af gaan. Dat klusje klaarde hij met een fraaie stift over de Hoogeveense goalie, 0-3. Vijf minuten later kon de Aaltense aanhang voor de vierde keer juichen. AZSV kreeg een vrije trap op ruim 20 meter van de goal. Rik van der Eerden, die al twee keer scoorde dit seizoen uit een vrije trap, schoot de bal deze keer in de muur, maar nam de bal in de rebound vol op de slof en liet Streutker voor de tweede keer kansloos, 0-4.

Trainer Dennis van Toor kneep zich nog een keer in de arm toen hij op het scorebord keek na 30 minuten, maar zijn ploeg had toch echt vier keer gescoord in het half uur daarvoor, terwijl in de 900 minuten daarvoor zijn team slechts zes keer trefzeker was geweest.
Zijn collega Gert van Duinen wisselde Milan ten Brinke en bracht de ervaren Jos Fidom, in de hoop iets meer vuur in zijn team te krijgen, maar voor de pauze gebeurde er niet veel meer.

Meteen na de pauze kreeg de thuisclub een strafschop. Jonathan Goosen kreeg de bal tegen de arm en scheidsrechter Paarhuis legde de bal op de stip. Jos Fidom maakte geen fout van elf meter en de thuisclub had de hoop dat er nog iets mogelijk zou zijn. De oudere HZVV-ers dachten aan de thuiswedstrijd uit het verleden tegen WHC, toen een 1-4 achterstand werd omgebogen naar een 5-4 winst. Helaas voor de Drenthen wilde de ploeg van Dennis van Toor daar niet aan meewerken.

HZVV speelde met veel inzet, maar wist het doel van Matthijs Ebbers niet in gevaar te brengen. Een schot van Marlon Luchtenberg was lange tijd het enige wapenfeit van de thuisclub, maar Ebbers keerde deze inzet kundig.

AZSV beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Een kwartier ging een schot van Kars Vierwind net naast en in de slotminuut legde Rik van der Eerden de bal breed op de ingevallen Thomas Stoverinck. Hij nam de bal in een keer op de slof maar hij zag de bal net naast het doel van HZVV gaan.

Ook een inzet van Niek te Veluwe werd door doelman Streutker nog ongedaan gemaakt. Matthijs Ebbers pakte de laatste inzet van Frank Strijker, zodat de 1-4 op het scorebord bleef. AZSV blijft ondanks de winst op de negende plek in de hoofdklasse B met zestien punten uit elf duels. Komende dinsdag speelt AZSV thuis in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen het Wierdense SVZW, aanvang 20.00 uur.

Volgende week zaterdag, 2 december, spelen de roodwitten weer een uitwedstrijd, dan wordt een bezoek gebracht aan Urk, dat de veertiende plek op de ranglijst bezet met elf punten uit twaalf duels.


GUV Triathlon weer op vaderdag

AALTEN - De GUV Triathlon Aalten is er weer op vaderdag, 17 juni. Zwemmen, fietsen en lopen. De klassieke spectaculaire sportuitdaging is er weer in de uitvoering van een halve en een kwart triathlon. En ook dit jaar weer een mooie race voor de kids in de vorm van de OWM Achterhoek zwemloop.

De inschrijving start op 7 januari om 0.00 uur, via www.triathlonaalten.nl, en gebeurt onder beheer van de triathlonbond NTB. Inschrijven in teams kan ook.

Voor de beginners of misschien zelfs de twijfelaars zijn er weer clinics als voorbereiding op deze strijd met de elementen. Zo geeft Natare weer zwemclinics. Want, zo zegt de club: "Als je triathleten vraagt 'waar zie je het meest tegenop', dan krijg je negen van de tien keer als antwoord: het zwemmen!" De clinic van Natare bestaat uit zestien trainingen, die starten in februari en waarvoor men geen lid hoeft te worden van de club. Meer informatie staat op www.natare.nl.

Ook Denise van der Donk en Gerben Duenk zetten zich weer in voor de deelnemers. Denise heeft een eigen leefstijlcoachingsbedrijf 'Ik kan het aan'. Zij geeft voor de triathlon zwemtraining die specifiek ingaat op open water zwemmen. Maar ook het fietsen en hardlopen en de combinatie van de onderdelen wordt getraind. En als het gaat om kleding en schoeisel, wat is dan de slimste keus?

En de kids kunnen nu ook aan de clinic.
Denise van der Donk biedt een gratis clinic aan voor de jonge deelnemers die zich vóór 26 mei inschrijven.