Foto: Leo van der Linde
Foto: Leo van der Linde Foto:

Blue Grass in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Oude muziek komt tot leven tijdens het concert van The Outbound Scallywag Carnival op zaterdag 9 december in de Koppelkerk. De vijfkoppige band speelt Amerikaanse rootsmuziek die het beste omschreven kan worden als Bluegrass en Old School Country.

The Outbound Scallywag Carnival, bestaande uit Wendy (zang en gitaar), Sandy (blues harp, zang en gitaar), Marty (mandoline, gitaar en zang), Hank (banjo, gitaar en zang) en Dixie (contrabass en zang), verzamelt zich tijdens hun optredens met de gehele band om één microfoon. Met deze single mic technique laten ze oude muziek op een vernieuwende manier herleven. Hun eigen nummer 'Not my fault' werd genomineerd voor Best Dutch Country song door de Dutch Country Music Association en in 2012 traden ze op tijdens de European World Of Bluegrass.
Het concert in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort op zaterdag 9 december begint om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 20.00 uur en de entree kost tien euro. Reserveren kan via koppelkerk.nl of 0543-216 005.


Zang- en ontmoetingsdienst

ZELHEM - Zondagmiddag 3 december is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. De bijeenkomst is cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12. (Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde , Industrieweg). In deze bijeenkomst, die om 16.00 uur begint, gaat Gijsbert Tomassen uit Ermelo voor. Het gospelkoor Inspiration uit Vorden werkt mee aan deze dienst. De samenzang wordt begeleid door Kees van Dusseldorp, piano. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.


Tel. 0314-622878

www.stichtingdeopdracht.nl


Recordaantal punten voor Eendracht

AALTEN - Zaterdag 18 november scoorde de fanfare van Eendracht Aalten -met 86,83 punten- een eerste prijs tijdens het concertconcours in Zutphen. Het orkest dat uitkomt in de 1e divisie (de hoogste afdeling) verbeterde hiermee, onder bezielende leiding van dirigent Egbert van Groningen, haar persoonlijke record.

Tijdens het concours werden twee werken beoordeeld door de jury bestaande uit, Fried Dobbelstein, Durk Lautenbach en Arie Stolk. Voor het werk 'Mästara alla sokä dig' sleepte de fanfare 88,67 punten in de wacht. Onderdeel twee, het werk 'The Sky is the Limit', leverde 85 punten op. Tezamen zorgde dat voor een prachtige 86,83 aan punten. Een kroon op het maandenlange repeteren en finetunen van de werken en het samenspel.

Met deze score werd tevens het hoogste resultaat van alle gejureerde orkesten van die dag behaald.


Bredevoort verwelkomt Sint Nicolaas

BREDEVOORT - Zaterdag werd Sint Nicolaas verwelkomd door Bredevoort. Sinterklaas en zijn pieten werden muzikaal ontvangen door de Eierjongens uit Winterswijk bij Stadsbrouwerij De Borghman. Sint gezeten op een oude tractor werd vergezeld door Hoofdpiet Bert, bekend als de voormalige bestuurder van de gemeente Aalten en nu in functie als bestuurder van een open terreinwagen. Daarna volgde een rijtoer door Bredevoort, met een korte stop bij het Ambrhuis. In het Grachthuys werd Sint Nicolaas ontvangen door burgemeester Arnold Gerritsen. Sinterklaas nam na deze ontvangst uitgebreid de tijd voor een ontmoeting met de kinderen.

Foto: Leo van der Linde